Belföld

Kékvillogós autót is szerzett a végrehajtói kar letartóztatott vezetője

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 5:11

Amikor elvették az autó engedélyét, kitalálta orvos ismerősével, miként lehetne visszaszerezni azt.

Egy magán-mentőszolgálat által üzemeltetett kékvillogós autót is rendszeresen használt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar letartóztatott vezetője – írta a 444.hu.

A nyomozati iratok szerint a jármű Schadl György cégének tulajdonában állt, de ismerősének egészségügyi cége volt az üzembentartó. A Skoda Superb típusú autóra elvileg fel kellett volna ragasztani a magán-mentőszolgálat matricáját is, e nélkül ugyanis szabálytalan a használata. Schadl György viszont ezt nem tette meg, így 

tavaly májusban egy rendőri ellenőrzés során meg is állapították, hogy jogosulatlanul használja a kocsit. 

A cikk szerint Schadl az ellenőrzés után villámgyorsan lebonyolított több telefont, és eleinte úgy tűnt, hogy minden rendben. Szerinte a rendőr csak a mentőszolgálat matricáját hiányolta a kocsiról, de Schadl szerint „rábaszott, mert a csomagtartóban ott van”, fel is ragasztotta gyorsan, „majd a legközelebbi pirosnál leszedem a picsába”, aztán elújságolta, hogy bár szabálysértési eljárást indított volna ellene a rendőr, azt a felragasztott matrica miatt vissza is vonta.

De Schadl tévedett. Hat nappal később a magán-mentőszolgálat kapott egy határozatot a rendőrségtől, ami arról szól, hogy nem használhatják a kék villogót. 

A nyomozati iratok szerint azért kellett annyira a villogó, hogy tudja használni a buszsávot. 

Schadl közben egy másik eset miatt szabálysértési bírságot kapott, erről azt mondta a telefonban a feleségének, hogy kiderült, hogy „az engedély már le volt járva, és fent volt a kupak”. És egy főrendőrtől megtudta azt is, hogy miért futott bele az ellenőrzésbe. Röviden egy „barom miatt”, aki pont akkor használta a Belügyminisztérium előtt a privát villogóját, amikor az épületben eligazítás volt.

A magán mentőszolgálat vezetője és Schadl György úgy akarta megoldani a helyzetet, hogy vesznek egy céget, amelybe átpakoltak volna több autót is, majd ezen keresztül igényelnek engedélyt a kékvillogóra. Végül a közös cégvásárlás ötletétől elálltak, de a 444 cikke szerint az érintett orvos felesége – akivel a rögzített megbeszélések alapján számoltak a cégvásárlásnál – éppen ebben az időben vett egy nem különösebben vonzó, az előző három évben egyetlen fillér bevételt sem felmutató céget. Ennek ügyvezetője az orvos lett, és átnevezték a céget a magán mentőszolgálat nevéhez hasonlóra.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#kékvillogó

Címlapról ajánljuk