Belföld

Cikkünk nyomán vizsgálóbizottságot kezdeményez Karácsony Gergely a fideszes önkormányzatoktól Schadl Györgyhöz került lakások ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 16:01

Az rtl.hu tárta fel, hogy a végrehajtói kamara letartóztatott elnöke több százmillió forint értékben jutott áron alul értékes belvárosi ingatlanokhoz, fideszes vezetésű önkormányzatoktól.

A főpolgármester fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte hétfőn. Ezt Facebook-oldalán jelentette be. Döntését azzal indokolta, derüljön ki, milyen mértékben érintett a fővárosi Fidesz a Völner-ügyben.

A főpolgármester szerint a Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak egyetemi vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagy értékű belvárosi ingatlanokhoz. Ezeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül – írja Karácsony Gergely.

Ahogyan arról az rtl.hu beszámolt, Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt legalább kilenc ingatlanhoz jutott hozzá.

Karácsony Gergely cikkünk nyomán azt írja, a VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg.

Karácsony Gergely szerint a parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára, de a demokratikusan működő Fővárosi Közgyűlésben működnek vizsgálóbizottságok, még kamuügyekben is, most azonban itt az ideje a valódi tényfeltárásnak – írta a főpolgármester. 

 

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. november 24-én. Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

#Belföld#karácsony gergely#völner pál#völner-ügy#schadl györgy#fidesz#főváros#vizsgálóbizottság#ingatlan

Címlapról ajánljuk