Belföld

Pénteken is zárva maradhat a Keleti pályaudvar

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 18:15

Az utasok akár egy-másfél órával hosszabb eljutási idővel számolhatnak.

A MÁV tájékoztatása szerint nem tudni, meddig tart annak a csütörtöki műszaki hibának a kijavítása, amelynek következtében le kellett zárni a Keleti pályaudvart, de a korlátozások akár péntek napközben is érvényben maradhatnak. Ez késő este, éjszaka válik biztossá a biztosítóberendezés meghibásodásának mértékétől függően. 

A vasúttársaság azt javasolja, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a MÁVINFORM Facebook-oldalán és a Máv honlapján, ahol folyamatosan frissülnek a vasúti hírek.  

A vasúttársaság szerint az utasok akár egy-másfél órával hosszabb eljutási idővel számolhatnak.  

Frissítés: Sikerült megjavítani a biztosítóberendezést

A Mávinform csütörtök esti tájékoztatása szerint korlátozottan, de már indít és fogad vonatokat a Keleti pályaudvar. Azt írták: estére megjavították a biztosítóberendezést, így a pályaudvaron fokozatosan újraindul a vonatforgalom a Miskolc-Hatvan, a Békéscsaba-Szolnok-Újszász, a Hegyeshalom-Győr és a Kelebia-Kunszentmiklós vonalról.

Csütörtök este és éjszaka több vonat még módosított menetrendben, másik (külső) budapesti állomásról indulhat és oda is érkezhet, továbbá hosszabb menetidővel közlekedik.

A Keleti pályaudvartól Kőbánya felsőn át Rákosig, illetve ellenkező irányba közlekedő vonatpótló buszok éjfélig szállítják az utasokat. A BKK korábban kijelölt járatain a vasúti jegyek és bérletek éjfélig érvényesek - ismertették.

A menetrend szerinti közlekedés várhatóan pénteken a hajnali üzemkezdettől áll helyre az érintett vonalakon - közölte a Mávinform.

Nyitókép: Keleti pályaudvar Fotó: Jászai Csaba/MTVA

#Belföld#keleti pályaudvar#biztosító berendezés#menetrend#fennakadás#hiba#vonat#máv

Címlapról ajánljuk