Baleset-bűnügy

18 évvel ezelőtt vett hitelre egy bontószökevény Twingót, máig viszi nyugdíja harmadát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 23. 8:15

2006-ban vett külföldről egy használt Renault Twingót egy magyar nyugdíjas. Amikor kiderült, hogy öt autóból lett összetákolva, perre ment. Az autó már nem az övé, de a hitelt neki kell fizetnie.

Élete végéig fizetheti a hitelbe vett autója részleteit Kaluber Józsefné, aki egy gátlástalan autókereskedő áldozata lett, derül ki a Blikk cikkéből. A nő 2006-ban vett egy külföldről behozott, használt Renault Twingót, amiről hamarosan kiderült, hogy öt autóból lett összetákolva.

A nő beperelte az autókereskedőt, a bíróság igazat is adott neki, arra kötelezve a kereskedőt, hogy vegye vissza az autót.

A 18 évvel ezelőtt felvett hitel azonban a nő nyakán maradt, havonta ötvenezer forintot vonnak le a nyugdíjából. Így az autó, ami már nem is az övé, elégeti járadéka harmadát, ráadásul az eredetileg 2 milliós, mostanra több mint 5 millió forintra nőtt hitel ügye követeléskezelőnél kötött ki.

Végrehajtóhoz került az ügy, mi pedig már minden jogi lehetőséget kimerítettünk, nincs több eszközünk

– mondta a lapnak a nő lánya, aki nem érti, miért várt a behajtócég 18 évet azzal, hogy visszakérjék a pénzt, amit várhatóan 8 évig vonnak majd a nyugdíjas nőtől.

Nyitókép: Sygma / Getty Images

#Baleset-bűnügy#bűnügy#átverés#használt autó#hitel#nyugdíjas

Címlapról ajánljuk