Baleset-bűnügy

Nem emelnek vádat Szalai Ádám ellen verekedése miatt

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 12:48

Szalai Ádám a Bazilikánál keveredett verekedésbe, a magyar fociválogatott volt csapatkapitánya elismerte bűnösségét. 

Nem emel vádat az ügyészség Szalai Ádám ellen, a magyar fociválogatott volt csapatkapitányának verekedési ügyében – tudta meg a 24.hu. A lap értesülései szerint Szalai kész sérelemdíjat fizetni áldozatán.

Az ügyészség hat hónapra felfüggesztette az ügyben indított büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet – mondta el a lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Ha a közvetítői eljárás eredményes, azaz a gyanúsított az áldozat által elfogadott módon és mértékben jóvá tette az általa okozott bűncselekményt, akkor megszüntetik a büntetőeljárást vele szemben – írta a 24.hu.

A magyar fociválogatott volt csapatkapitánya december 29-én Budapest belvárosában rúgott mellkason egy fiatalembert, aki Híradónknak azt mondta, hogy félreértésből indult a csetepaté, és nem gondolta volna, hogy korábbi példaképe így viselkedik. A fiatal akkor azt mondta, hogy barátaival arra akarták megkérni Szalai öccsét, hogy készítsen képet róluk, és amikor ő erre nem volt hajlandó, beszólt neki. Ekkor jelent meg Szalai Ádám, aki elkezdett vele ordibálni, majd meg is rúgta.

Szalai Ádám azt mondta, hogy csak megvédte testvérét „négy nagyon részeg fiataltól”, akik szerinte éppen meg akarták verni, amikor közbelépett. Szalai közölte, hogy „ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.”

A rendőrség nem sokkal később garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsította meg a focistát, amit később súlyos testi sértés bűntett kísérletére súlyosbítottak. A nyomozást március elején zárták le.

Nyitókép: Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya bejelenti visszavonulását a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. június 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Baleset-bűnügy#szalai ádám#verekedés#bazilika#ügyészség#vádemelés#rendőrség

Címlapról ajánljuk