Híradó

Gyanúsított lett Szalai Ádám a Bazilika környéki garázdaság ügyében

Ződi PéterZődi Péter

2023. február 18. 17:14

Gyanúsított lett Szalai Ádám. A korábbi válogatott focista tavaly év végén Budapesten keveredett konfliktusba egy férfival, akit megrúgott. Akkor azt mondta, a testvérét védte. A rendőrség a napokban gyanúsította meg, garázdasággal és könnyű testi sértéssel. A focista nem akart nyilatkozni az ügyben.

Tavaly év végén a fociválogatott korábbi kapitánya konfliktusba keveredett egy fiatal férfival Budapest belvárosában.

A fiatal a barátaival a Bazilika környékén járt, és arra kért egy arra járó férfit, hogy készítsen róluk egy fotót. Akkor még nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A társaság meglepődött, amikor a férfi visszautasította őket, a később megvert fiatal trágár kijelentést is tett. A hangoskodásra felfigyelt a közelben álló Szalai Ádám is.    

A Zsombor nevű sértett korábban így idézte fel a történteket a Híradónak: „Amikor (Szalai) meghallotta ezt az inzultust, akkor elkezdett egyből ordibálni, és elkezdett határozott léptekkel haladni felém, és ekkor rúgott meg a mellkasom tájékán.” A férfi azt állította, a sportoló akkor is belerúgott, amikor már a földön feküdt.

A rendőrség januárban közölte, hogy eljárást indítottak, arról a Blikk írt, hogy ki is hallgatták a sportolót. A Híradó úgy tudja, hogy most csütörtökön.

A rendőrséget azt írta, „garázdaság és könnyű testi sértés miatt” hallgattak ki egy férfit gyanúsítottként.

A Híradó által megkérdezett jogász szerint ilyen bűncselekményért akár felfüggesztett börtönbüntetés is adható. A gyakorlat alapján azonban sokkal valószínűbb a pénzbüntetés.

Kerestük Szalai Ádámot is. Azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni. Korábban a Bilkknek azt mondta, azt érzékelte, hogy meg akarják verni a testvérét, és ezt nem hagyhatta. Azt elismerte, hogy belerúgott a férfibe, amikor még a testvére mellett volt, de azt tagadta, hogy a földön is megrúgta volna.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#szalai ádám#focista#garázdaság#top hírek

Címlapról ajánljuk