KERESÉS search-close

"Ződi Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Ződi Péter

Ződi Péter által létrehozott tartalmak (100):

6 éven át bujkált külföldön a kaszinós tolvaj

Hat éven át bujkált külföldön, közben Spanyolországban éttermet nyitott az a férfi, aki a gyanú szerint 80 milliót lopott el egy budapesti kaszinóból még hat éve. 2013-ban ott dolgozott pénztárosként, a ruhájába rejtette a pénzt, majd egyszerűen kisétált és külföldre szökött. Beszámoltunk arról, hogy pár napja elfogták, miután kórházba került Spanyolországban. Hazahozták, a bíróság letartóztatta.

Lelkileg megviseli a letartóztatás a Szigeten elfogott holland dílert

Lelkileg megviseli a letartóztatás a Szigeten elfogott holland válogatott sportolót. Ezt mondta Híradónknak a fiatalember ügyvédje. Őt és társát kábítószer kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le a múlt héten miután csaknem 100 millió forint értékű drogot találtak náluk és az autójukban. Úgy tudjuk, hogy Budapesten a Venyige utcában tartják fogva. Bár válogatott sportoló semmilyen különleges elbánást nem kap.

Sportoló lehet az egyik holland díler

Ismert atléta lehet az egyik holland fiatal, akit a társával a múlt héten fogtak el a rendőrök drogkereskedelem miatt a Sziget Fesztiválon. Annyi kábítószert találtak náluk, amennyit még sosem a Szigeten. Közben kiderült, hogy ez csak egy kisebb része volt a náluk lévő drognak.

A kórházban tartóztatták le a késelőt

A kórházban tartóztatták le azt a fiatalt, aki a múlt héten levágta magáról a nyomkövetőt, majd megszúrta korábbi barátnőjét és annak anyját Budapesten. Magának is életveszélyes sérülést okozott. Úgy tudjuk, hogy még most sincs szállítható állapotban, ezért döntöttek a kórházban a sorsáról. A gyanú szerint korábban is okozott valakinek életveszélyes sérülést, ezért volt a lábán a nyomkövető.

Portik lehet a felbujtó a hajtó elleni merényletnél

Vádat emelt az ügyészség a Lakatos Csaba elleni merénylet ügyében. Az ismert hajtót még 1996-ban az ügető területén lőtték meg többször, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság tavaly négy embert ítélt el a merénylet miatt, de azt, hogy ki volt a megbízó nem lehetett tudni. Az ügyészség vádja szerint Portik Tamás rendelte meg, aki néhány héttel korábban Prisztás József vállalkozót is megölette.

Bicskával támadt a mentősre egy részeg férfi

Akár 12 évet is kaphat az a részeg férfi, aki késsel támadt a mentősre, majd egy fegyőrt is megfenyegetett még márciusban. Fejsérüléssel vitték kórházba és akkor rántott kést, amikor megtudta, hogy a pszichiátriára akarják átszállítani. Mindez Kecskeméten történt, a férfi ellen most emeltek vádat.

Ismét letartóztatták a Viking szállodahajó kapitányát

Ismét letartóztatták a Viking szállodahajó kapitányát. Ügyvédje fellebbezett a döntés ellen. Az ukrán kapitány a május végén történt, 28 halálos áldozattal járó Hableány-katasztrófa egyetlen gyanúsítottja. Egyszer már letartóztatták, de később óvadék fejében elengedték. Hétfőn a Kúria úgy döntött: törvénysértő módon.

Ismét őrizetben a Hableány kapitánya

Törvénysértő volt, hogy óvadék ellenében kiengedték a Viking szállodahajó kapitányát. Erről döntött a Kúria. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Hableány tragédia gyanúsítottja automatikusan rács mögé kerülne. A május végén történt katasztrófának 28 halálos áldozata volt. Többségük dél-koreai turista.

Libegőről mentettek a tűzoltók

Libegővel mentettek egy bajbajutott asszonyt tegnap délután a tűzoltók. A 70 év körüli nő a libegő alatt sétált, amikor elcsúszott és megsérült a bokája. A tűzoltók egy speciális mentőhámot engedtek le az asszonyhoz, megemelték és így vitték biztonságos helyre.

Országos vihar - vízipark lett a parkolóból

Az országban több helyen is károkat okozott a vihar. Néhány perc alatt annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt. Zalaegerszegen az egyik áruház parkolójában akkora volt a víz, hogy fiatalok autó után kötöttek egy felfújható játékot, és azzal húzták egymást. Felhőszakadásra továbbra is lehet számítani. (Leadkép: Kis-Deli Attila)

Bokája tört a siklóernyősnek

Szerencsétlenül járt siklóernyőst kellett menteni péntek éjszaka Pilisborosjenőnél az erdőben. Alig lehetett megközelíteni a baleset helyszínét. A középkorú nőt csak terepjáróval, majd gyalog tudták lehozni a hegyről a mentők és a tűzoltók. Valószínűleg agyrázkódás kaphatott, és eltört a bokája.

Ijedtség miatt történt baleset

Megijedt a sofőr a felüljárótól, mert azt hitte, hogy nem fog átférni alatta, ez okozott balesetet kedd délután a 44-es úton Kunszentmártonnál. A hirtelen fékező kamion mögött két másik teherautó ütközött egymásnak. Az egyiknek a fülkéje annyira összetört, hogy a sofőrt csak a tűzoltók tudták kiszabadítani.

A pultos és a törzsvendégek keverhettek drogot a vendégek italába

Az ügyészség szerint így raboltak ki  turistákat egy budapesti bárban. Mobilt, bankkártyát és pénzt szereztek tőlük. A vendéglátóhely vezetője, egyik pultosa és több törzsvendég ellen is vádat emeltek. Akár 6-7 éves börtönbüntetésre is számíthatnak. 

Kabrióval zuhant a Dunába


szerző:
2019.07.07. 18:10
Kabrióval zuhant a Dunába

Valószínűleg részegen vezetett az a sofőr, aki kabriójával a Dunába csúszott tegnap a Pest megyei Lórévnél. Felhajtott a kompra, majd a túloldalon nem tudott megállni és a vízbe esett. Kimászott a nyitott tetejű kocsiból, majd a komp dolgozói és a rendőrök segítettek neki partra jutni.

Gázt adott az ütközés előtt

Nem fékezett, hanem gázt adott az ütközés előtt. Ezt mondta a bíróságon a két évvel ezelőtti Dózsa György úti baleset egyik vádlottja, aki a szakértők szerint több mint 130-cal hajthatott. Állítása szerint így akarta elkerülni a karambolt. Az ütközésben ketten haltak meg és többen megsérültek. A baleset másik vádlottja azt mondta, hogy nem emlékszik semmire.

Gyerekek is megsérültek a balesetben

Nyolcan sérültek meg - köztük két gyerek  - amikor tegnap délután összeütközött egy busz és egy autó Zuglóban. Az összetört kocsiból a tűzoltók és a mentők közösen emelték ki a sérülteket. Egyelőre vizsgálják, pontosan mi okozta a balesetet. Úgy tudni, hogy a kereszteződésben a kocsinak stop táblája volt, de a sofőr ezt valamiért nem vette észre.

Légpuskával lőtte arcon anyját egy részeg férfi

Életveszélyesen megfenyegette, majd légpuskával arcon lőtte édesanyját egy részeg férfi a Pest megyei Maglódon. Az asszony súlyosan megsérült, kórházba vitték. A támadás még 2017 őszén történt, a férfi ellen most emeltek vádat. Akár három évet is kaphat.

Az EKSZ elnöke szerint havonta kiég egy busz a fővárosban

Kevés pénz jut karbantartásra és a létszámhiány is óriási - ezt mondta Híradónknak az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, miután szerdán a III. kerületben kiégett egy BKV-busz. A tűzről több videót is kaptunk nézőinktől. Naszályi Gábor azt mondja: havonta kiég egy autóbusz a fővárosban, ez pedig tarthatatlan. A BKV szerint el tudják látni a biztonságos üzemeltetést. 

A sátánt látta áldozatában, brutálisan végzett vele

A sátánt látta áldozatában, példátlan brutalitással végzett vele. Mégis felmentette a bíróság azt a férfit, aki tavaly márciusban megölt egy nőt egy szigetszentmiklósi hotel mosodájában. A gyilkosság után egy bonbont rakott áldozata szájába. A támadóról kiderült, hogy olyan súlyos elmezavarban szenved, hogy nem büntethető.

 

Gyerekek is megsérültek a balesetben

Több, mint 15 méterre az ütközés helyétől találták meg azt a kerékpárost, akit Békésszentandráson ütött el egy autós napközben. Az asszonyt életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította kórházba. Az M5-ös autópályán két gyerek sérült meg. Az apjuk vezette a kocsit, félrerántotta a kormányt, hogy elkerüljön egy ütközést.

Nem használhatják a tachográfot

Retteg, hogy elveszíti a munkáját és nem tudja eltartani családját az a teherautó sofőr, aki a napokban kereste meg Híradónkat. Lejárt a munkavégzéshez szükséges úgynevezett tachográf kártyája, amit a kormányhivatalban legközelebb szeptemberben tudnak neki kiállítani. Az innovációs minisztérium szerint uniós előírás miatt új kártyákra állnak át, a régieket június 15-től nem lehet kiadni. Arra nem válaszoltak, hogy ideiglenes megoldásra miért nincs lehetőség.

Folytatódik a napok óta tartó zivataros időjárás

Tíz centis víz Hajdúböszörmény belvárosában. Árvíz a barlangban a Mecsekben. Vihar tépett le a gólyafészket Szabolcsban, két fióka is elpusztult. Napok óta tart a zivataros időjárás és az előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló idő várható. Szombat estére komoly zivatarokra lehet készülni. 

A fürdőben lőtte fejbe volt feleségét az érdi autószerelő

A fürdőszobában, egyetlen fejlövéssel végzett volt feleségével az érdi autószerelő, akit hétfő délután fogtak el a rendőrök. Még vasárnap ölte meg az asszonyt, majd kocsijával elhajtott a közös otthonukból. Néhány kilométerrel odébb egy horgásztónál találták meg másnap a rendőrök. Úgy tudjuk, hogy mindent beismert.

A gyanú szerint lelőtte volt feleségét az érdi autószerelő

Információink szerint lelőtte volt feleségét az az érdi autószerelő, akit hétfőn délután fogtak el a rendőrök. A házaspár gyereke találta meg az édesanyja holttestét vasárnap este. A férfit Tárnokon egy horgásztó mellett fogták el. A házaspár nemrég vált el. A helyiek szerint sokat veszekedtek. Olyan is előfordult, hogy rendőrt kellett hívni miattuk az utcába.

A bátyja verhette agyon a lányt

Agyonverte 18 éves húgát egy 20 éves férfi a Pest megyei Biatorbágyon. A gyilkosságot édesanyjuk fedezte fel. A fiatal után hajtóvadászat indult. Pár száz méterre a gyilkosság helyszínétől, egy búzatáblában bujkálva találtak rá. Mentőt kellett hívni hozzá, úgy tudni, hogy nem volt magánál az elfogásakor.

 

Nem hagyhatja el Budapestet a teknőst elpusztító nő

Kiengedték, de nem hagyhatja el a fővárost, az a 28 éves nő, aki szerdán egy macskakővel halálra sebzett egy görög teknőst a budapesti állatkertben. A bíróság döntése szerint hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen. A tárgyalás után a nő zavaros magyarázatot adott tettére. Azt mondta„tettem valami rosszat, gondolom, most segítséget kapok.”

Kábeldarabbal törte be egy autó hátsó ablakát a dühös teherautós

Rosszul alakult a közlekedési konfliktus a dühös teherautós számára. 30 nap elzárást kapott, miután kedden Budapesten összekülönbözött egy autóssal, kiszállt, és egy kábeldarabbal betörte a kocsi hátsó ablakát. Az autót egy nő vezette, két kisgyereke is vele volt. A konfliktus amiatt alakult ki, hogy többször is rávillogott egy másik teherautóra. A férfi azt mondta, megbánta, amit tett.

Hét órán át tartott a Hableány kiemelése

Kiemelték a Dunából a Hableány városnéző hajót. A művelet nem volt zökkenőmentes. Egyszer le kellett állni. A hajótesten ugyanis olyan sérüléseket fedeztek fel, hogy újabb acélsodronyt kellett átvezetni a Hableány alatt. Közben újabb négy áldozat holtteste került elő. Feltehetően kiemelték a roncsból a magyar kapitány és a Hableány tragédia egyetlen gyerek áldozatának a holttestét is.

Életfogytiglani fegyházra ítélték az inárcsi családsegítő gyilkosát

A bíróság nem jogerős döntése szerint leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a férfi. Az utolsó szó jogán mindenkitől bocsánatot kért. Az inárcsi családsegítő munkatársát tavaly nyáron szúrta nyakon támadója. A bíró szerint a férfi kivégezte az asszonyt.

Késelés a falunapon: a gyanúsított szerint, ő csak védekezett

Csak védekezett, mert későbbi áldozata hátulról lefogta. Úgy tudjuk ezt állítja az a 22 éves férfi, akit a hétvégi nádasdladányi halálos késeléssel gyanúsítanak. A Fejér megyei település falunapján verekedett össze a késelő és későbbi áldozata többször is az este folyamán.

Beismerte, hogy megölte élettársa anyját

Késsel ölte meg élettársa anyját egy 32 éves nő a Fejér megyei Polgárdiban. Hátba és a nyakon szúrta az idős asszonyt. A támadót délután letartóztatták. Mindent beismert, ő hívta a rendőröket is. A szomszédok azt mondják, csak egyetlen kiáltást hallottak, de nem gondoltak rosszra.

Őrizetben a szállodahajó ukrán kapitánya

Gyanúsítottként hallgatták ki a dunai hajókatasztrófa után a szállodahajó kapitányát. A férfi tagadja, hogy szabályt szegett vagy bűncselekményt követett volna el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő azt mondja: szerinte a kapitány figyelmetlen volt a szerencsétlenségnél.

Hajóbaleset: pillanatok alatt süllyedt el a Hableány

Hét másodperc alatt süllyedt el a Hableány.  A városnéző hajó a Viking Sygyn nevű szállodahajóval ütközött, ezután fordult a Dunába. A mentőegységek percek alatt a helyszínre értek, a túlélőket civilek mentették ki a vízből.

Nem akarta elengedni 13 éves fiát, akit elvesztett a halálos balesetben

Nem akarták elengedni este, de nem hallgatott rájuk - ezt mondta az apa, aki 13 éves fiát vesztette el a vasárnapi Fegyverneknél történt balesetben. A férfi megtörten nyilatkozott. Hajnalban rendőrök ébresztették őket, tőlük tudták meg, hogy mi történt. A város határában vasárnap két autó karambolozott, hatan haltak meg.

Hatan haltak meg az autóbalestben, többen nem használtak biztonsági övet

Egy állapotos fiatal nő és egy 13 éves gyerek is meghalt abban a balesetben, amelyben összesen hatan vesztették életüket az éjszaka Kenderesnél a 4-es főúton. Két kocsi ütközött össze a város határában, miután egy előzésbe kezdő sofőr már nem tudott visszatérni a sávjába. Az áldozatok közül többen nem használták a biztonsági övet.

Hátulról egy dróttal fojtották meg az újpesti autókereskedőt

Hátulról egy dróttal fojtották meg az újpesti autókereskedőt – értesült Híradónk. Abban a kocsiban végeztek vele, amivel elcsalták magukkal támadói. Az emberöléssel három férfit gyanúsít a rendőrség. Mindhármukat letartóztatta a bíróság. A vállalkozó még május elsején tűnt el, holttestét Szentendre határában, pénteken hantolták ki.

Tartozás miatt ölhették meg az újpesti autókereskedőt

Az újpesti autókereskedő holttestét hajnalban hantolták ki a rendőrök Szentendre határában. A férfit május 7-e óta keresték. Élettársa akkor jelentette be az eltűnését. Hamar kiderült, hogy gyilkosság történhetett. Három embert gyanúsítanak a rendőrök, ketten közülük bevallották, hogy megfojtották a vállalkozót, majd elásták a holttestét. Harmadik társuk nem tett vallomást.

Lovak ügettek az autópályán, szemben a forgalommal

Lovak szabadultak reggel az M7-s autópályára. Martonvásárnal két állat ügetett a belső sávban, szemben a forgalommal, Budapest felé. Teljes útzár mellett sikerült befogni őket, senkinek nem esett baja. Valószínűleg egy közeli tanyáról tévedhettek a sztrádára.

Sugárvédelmi átvilágítás kórházakban

Valamennyi kórház rendelkezik sugárvédelmi szabályzattal és be is tartja az abban foglaltakat. Ezt írta Híradónknak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Két intézmény van, ahol a szabályzat meghosszabbítása éppen folyamatban van. Az Országos Atomenergia Hivatal múlt héten indított vizsgálatot a Péterfy kórházban, miután kiderült, az intézmény sugárvédelmi szabályzata lejárt, a dolgozók szerint pedig a röntgenvizsgálatoknál használt védőfelszereléseik rossz állapotban vannak.

Mind a 17 Fradi-szurkolót elítélték

Elítélték a verekedő Fradi-szurkolókat. 17-en felfüggesztett büntetést kaptak. Egynek viszont börtönbe kell mennie. A bíróság döntése még nem jogerős. A balhé 2017 őszén volt a Fradi-Debrecen meccs szünetében. Az egyik ferencvárosi szurkolói csoport tagjai verték meg a másik csoport szintén fradista vezérszurkolóját.

Viccből lőttek a járókelőkre

Akár három évet is kaphattak volna, végül 90 napos elzárással és közérdekű munkával megúszta az a két fiatal, akik airsoft fegyverrel lövöldöztek egy kocsiból április végén Nagykátán és környékén. Négy embert lőttek meg, volt, akinek vérző sérülést okoztak a műanyag lövedékek. Azt mondták, egyszerű csínynek indult a lövöldözés. Az ítélet jogerős.

Hazaengedték Makai Viktória futónő támadóját

Hazaengedték Makai Viktória futónő támadóját. A bíróság úgy döntött, hogy éjjel-nappal nyomkövetőt kell viselnie és csak bírói engedéllyel mozdulhat ki otthonról. A sportolót tavaly októberben, edzés közben verte meg támadója és meg is akarta erőszakolni. A bíróság szerint nem kell attól tartani, hogy újra hasonló bűncselekményt követne el.

 

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon. Volt ahol balesetet is okozott a rossz időjárás. A Zala megyei Surd közelében az útra dőlt egy fa. Egy arra járó autós még ki tudta kerülni, de emiatt nekiütközött egy másik kocsinak. Nagykanizsán autóra dőlt egy fa. Több helyen a vasúti közlekedés is akadozott az időjárás miatt.

Őz miatt történt súlyos baleset

Őz miatt sérültek meg ketten súlyosan egy balesetben Kiskőrös közelében. Kocsijukkal elütötték az eléjük szaladó állatot, majd az autó irányíthatatlanná vált a vizes úton, és egy fának csapódott…

Elítélték a cseh taxisra támadó magyarokat

Elítélték a cseh taxisra támadó magyarokat. Egy kerékpár fékbowdenjével akarták megfojtani a sofőrt a csehországi Pardubice mellett 2017 augusztusában. Magyar bíróság ítélte el most őket, nem jogerősen 9 illetve 6 évet kaptak. Egyikük az utolsó szó jogán azt mondta, új életet akar kezdeni.

Másfél millió forintot csaltak ki 88 éves áldozatuktól

Másfél millió forintot csaltak ki 88 éves áldozatuktól. A ház előtt már a rendőrök várták őket. Újabb unokázós csalókat fogtak a rendőrök. Információink szerint csak Pest megyében áprilisban több mint 70 úgynevezett unokázós csalás jutott a rendőrök tudomására. Igaz, ezek közül nem minden esetben jártak sikerrel a csalók.

Féltékenységből gyilkolhatott, élete végéig börtönben maradhat

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat az a férfi, aki tavaly szeptemberben megölte korábbi barátnőjét és annak két éves kisfiát Várpalotán. Valószínűleg féltékenységből gyilkolhatott. A férfi ügyében a rendőrség most zárta le a nyomozást.

Autón szállított autóval húzták

Utánfutón szállított kisbusszal vontattak egy furgont az M5-ös autópályán. A különös vontatásért ötvenezres bírságot kapott a román sofőr és nem folytathatta az útját. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a sosem látott módszer nagyon balesetveszélyes. Néhány héttel ezelőtt egy ragasztószalaggal összetákolt román furgon képei járták be az internetet.

Havas eső és viharos szél májusban

Több helyen is havas eső esett az országban napközben. A Bakonyban és az osztrák határ közelében több hegycsúcson fagypont körüli volt a hőmérséklet. Legalább 20 fokkal volt ma hidegebb, mint tavaly ilyenkor. Az erős szél fákat csavart ki a Balaton parton. A vendéglátóhelyek többsége ki sem nyitott.

Teljesen kiégett egy lengyel busz az M3-ason

Kigyulladt és teljesen kiégett egy lengyel busz az M3-as autópályán tegnap késő este. A lángoló buszról egyik nézőnk készített videót. Először az utasok vették észre, hogy füst szivárog a motortérből. A sofőr azonnal a leállósávba húzódott. Próbálta egy porral oltóval megfékezni a tüzet, de esélye sem volt. Az utasoknak annyi idejük volt, hogy a csomagjaikat megmentsék.

 Újabb tárgyalása kezdődött a McDonald’s-os lövöldözőnek

Most azért áll bíróság előtt, mert a vád szerint robbanóanyagot kevert otthon. Korábban azért ítélték el, mert többször a plafonba lőtt egy budai gyorsétteremben. De állt már bíróság előtt csalás kísérlete miatt, és azzal is vádolták már, hogy tömeggyilkosságra készült az ELTÉ-n.

Hatalmas kiürítés a Bozsik Stadionnál a bomba miatt

Csaknem 800 embert telepítettek ki több órára egy bomba miatt Kispesten. A 250 kilós II. világháborús brit légibombát a Bozsik Stadion építkezésén találták még április elején. Délelőtt több, mint egy tucatnyi utcát kiürítettek, majd a tűzszerészek hatástalanították a robbanószerkezetet.

Elítélték a biztonsági őrt, aki megverte az Index újságíróját

10 hónapos börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve az a biztonsági őr, aki megvert egy vendéget az egyik budapesti gyorsétteremben még 2017 ősszén. A megvert férfi az Index újságírója, akit a vádlott többször is ököllel arcon ütött, majd a járdára lökte. Szabó Zoltánnak a feje sérült meg, a száját több öltéssel kellett összevarrni. A bíróság ítélete jogerős.

Szexuális erőszak az Aszódi Javítóintézetben: az elsőrendű vádlott elmehetett

Hét évet kapott az a fiatal, aki társával szexre kényszerített egy fiút az Aszódi Javítóintézetben még 2017 augusztusában. Társa, aki a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt 16 éves, megúszta két év hét hónappal. A két fiatal egy lopott rovarirtó flakonjából gázt szívott, így bódították el magukat, ezután döntöttek úgy, hogy erőszakoskodnak áldozatukkal. A bíróság ítélete nem jogerős.

Tapétavágóval vágta el áldozata torkát

Letartóztatták azt a 33 éves férfit, aki információink szerint egy tapétavágóval vágta el áldozata torkát, miután összeverekedtek szombat éjjel Budapesten. Úgy tudjuk, a gyilkosság gyanúsítottja többször volt már börtönben hasonló erőszakos bűncselekmények miatt. A rendőrség még vizsgálja, miért veszett össze áldozatával.

 

Az utolsó pillanatban tudta kimenteni gyerekeit az udvarról

Az utolsó pillanatban tudta kimenteni gyerekeit az udvarról, a házuk nem sokkal később teljesen kiégett, mindenük odalett - ezt mondta Híradónknak az a négygyermekes anyuka, akinek háza vasárnap délután gyulladt ki Soroksáron. Úgy tudjuk, valaki avart égetett a környéken és a nagy szél miatt szétterjedtek a lángok. Összesen két ház, több melléképület és egy autó égett ki.

Halállal végződött a verekedés késő este Pesterzsébeten

Halállal végződött a verekedés késő este Pesterzsébeten. Mire a mentők megérkeztek, az áldozaton már nem tudtak segíteni. A gyilkosság gyanúsítottját azonban a rendőrök a helyszínen elfogták. Őrizetbe vették, úgy tudjuk, egyelőre nem tett vallomást.

Fodor Zsókával az unokázós csalók ellen

A Barátok közt egykori Magdi anyusával hívja fel a figyelmet a rendőrség az unokázós csalásokra. A Fodor Zsóka színésznő szereplésével készült kisfilmben próbálják elmagyarázni az időseknek, hogyan lehet elkerülni, hogy bedőljenek az ilyen trükköknek. Volt olyan eset, hogy a csalók több mint 10 millió forintot szereztek gyanútlan áldozatuktól.

Felháborító: mozgássérült férfit raboltak ki

Mozgássérült férfit raboltak ki a hétvégén Budapesten. Támadója többször megütötte áldozatát, aki így leesett az elektromos mopedjéről. Ezután a rabló elvette a földön fekvő férfi pénzét, majd késsel fenyegetett meg egy járókelőt, aki segíteni próbált. Az áldozat azt mondta híradónknak, pár ezer forintját vitte el a rabló. A támadásra nem nagyon emlékszik. 

Szörnyű részletek derültek ki a zsámboki gyilkosságról

Vascsővel ütötte a 88 éves, ágyhoz kötött asszony fejét majd a vád szerint közösült is vele. Elkezdődött a két évvel ezelőtti zsámboki gyilkosság pere. A részletek miatt a nyilvánosságot kizárták az úgynevezett előkészítő ülésről.

Kerítésüzemeltetőké a Budapest Honvéd fociklub

A déli határkerítést is üzemeltető szentesi cég vette meg a Budapest Honvéd fociklubot és a hozzá tartozó akadémiát. A 14-szeres bajnokcsapatot 13 év után adja el George F. Hemingway magyar származású üzletember. A vevő cég egyik tulajdonosa korábban a Fidesz-KNDP polgármester jelöltje volt Szentesen. Az általunk megkérdezett sportközgazdász szerint a labdarúgás mostanában segít Magyarországon azon, aki sikeres vállalkozó szeretne lenni.

Eljárás az ámokfutó autós ellen

Eljárást kezdeményez a rendőrség az ellen a sofőr ellen, akinek az ámokfutását vasárnapi Híradónkban mutattuk be. Többször is átment a piroson, és a gyalogosok közé hajtott a zebrán. Mindezt egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette. A rendőrök azt mondják, hogy már megvizsgálták a felvételt.

Ámokfutó sofőrt füleltünk le

Többször átment a piroson, olyankor is, amikor a gyalogosoknak már zöld volt a lámpa és sokan leléptek a zebrára. És ez még nem is minden szabálytalanság, amit egy autó fedélzeti kamerája rögzített a napokban egy sofőr hajmeresztő manővereiről Budapesten. Buszsávban is előzött és sosem használt indexet. A felvételt megmutattuk egy vezetéstechnikai oktatónak. Szerinte az ilyen sofőrt egyszerűen nem érdeklik a szabályok.  

Séta közben bukkant rá a halott motorosra

Sokkolta a látvány, nem gondolta volna, hogy ilyesmivel találkozik az erdő közepén - ezt mondta Híradónknak az a fiatal nő, aki tegnap délután egy motoros holttestére bukkant a Vácrátóthoz közeli erdőben. Gyerekével sétált ebéd után, amikor észrevette a motort és a mellette fekvő férfit. A holttest akkor már csaknem egy napja lehetett az erdőben. A motoros egy fának csapódott és hiába volt rajta bukósisak valószínűleg azonnal meghalt.

Szeretné megtartani a pénz egy részét az egyik olaszliszkai lincselő

Szeretné megtartani a pénz egy részét az egyik olaszliszkai lincselő. Ezt mondta a férfi ügyvédje a Borsnak. Nemrég csaknem ötmilliós kártérítést ítéltek meg neki a rossz börtönkörülmények miatt. A pénzt azonban nem kapta meg, mert a végrehajtó lefoglalta. A tanárt 2006 októberében a gyerekei előtt lincselték meg Olaszliszkán. Gyilkosait elítélték, 46 millió forint kártérítést kellene fizetniük.

Láncon tarthatták az asszonyt

A kutyáim sincsenek megkötve, egy embert miért kötnék meg. Ezt mondta a bíróságon az a férfi, aki a vád szerint élettársával éveken át fogva tartott egy asszonyt a monori házuknál. Ha nem voltak otthon, egy lánccal egy vasrúdhoz kötözték - az ügyészség szerint. A nőnek azonban sikerült megszöknie. Lánc volt a lábán akkor is, amikor megtalálták és a járókelők rendőrt hívtak hozzá.

Leszerelt a rendőrség reklámarca

Leszerelt a rendőrség reklámarca. Egy Facebook posztban jelentette be, hogy 6 év után ott hagyja a testületet. Egyebek mellett azt írta: imádta a munkáját, de a rendőri fizetéséből nem lehet megélni, és nem látja azt, hogy bármiféle javulás várható lenne. A híradónk által megkérdezett szakszervezeti vezető szerint kevesebben jelentkeznek rendőrnek, mint amennyien évente otthagyják a szakmát.

Zokogott a bíróságon a Szentendrei úti baleset okozója

Zokogott a bíróságon, amikor az utolsó szó jogán beszélt a Szentendrei úti baleset okozója. Azt mondta, vállalja a felelősséget, tudja, hogy két család életét tette tönkre a felelőtlenségével. Azt kérte tőlük, hogy bocsássanak meg neki. Két éve márciusban belerohant egy piros lámpánál álló autóba, amiben két fiatal halt meg.

Feltételesen volt szabadlábon, amikor végzett szomszédjával

Többször fenyegetőzött, hogy megöli későbbi áldozatát, de nem hittek neki. Ezt mondták az utcabeliek az RTL Híradónak arról a férfiről, aki hétvégén megölte 88 éves szomszédját a Pest megyei Pándon. Információink szerint a gyilkosság gyanúsítja feltételesen volt szabadlábon, amikor végzett szomszédjával. Két éve súlyos testi sértés és garázdaság miatt ítélték el, de a büntetését 3 évre felfüggesztették.

Lapátnyéllel verte agyon egyik szomszédját!

Megbontotta a tetőt, úgy mászott be idős áldozatához az a férfi, aki lapátnyéllel verte agyon 88 éves áldozatát. A házban többször megütötte az idős férfi fejét és bántotta annak élettársát is. Másnap délután találtak rájuk. Kórházba szállították őket, de az idős férfi életét már nem lehetett megmenteni. A helyiek azt mondják a támadóval sok gond volt az utcában.

30 napra börtönbe küldik a terrorista-gyanús szír férfit

A bíróságon vallomást tett, továbbra is tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított, Magyarországon elfogott szír férfi. Most döntött letartóztatásáról a bíróság, ahova különleges biztonsági intézkedések mellett vitték. Kutyával vizsgálták át a bíróság környékét. Az épületben is kommandósok kísérték a férfit, aki a gyanú szerint tagja volt az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek és 2016-ban Szíriában részt vett 20 ember kivégzésében. 

Depressziója miatt fojtotta meg kisfiát

Kényszergyógykezelésre szorul. Ezt állapította meg az orvosszakértő annál a nőnél, aki tavaly októberben vízbe fojtotta 4 hónapos kisfiát a Pest megyei Sülysápon. Az asszony szülés után depressziós lett, hangokat hallott, az elmezavar oda vezetett, hogy nem fogta fel mit csinál a gyerekével. A bíróság szerdán úgy döntött, hogy a kórós elmeállapota miatt megszüntetik a letartóztatást.

Perceken múlhatott M.Richárd élete

Leállították, aztán újraindítottak a Dózsa György úti száguldozó szívét. M. Richárd azt mondta, hogy perceken múlt az élete. A férfi bízik abban, hogy míg lábadozik, nem kerül újra rács mögé. A 2017-es balesetben elhunyt egyik áldozat apja azt mondta: minél előbb gyógyuljon meg, majd foglalja el a helyét ott, ahova való, a börtönben.

Megfojthatta gyermekét az anya

Megrázó történet!
Senki sem tudott arról, hogy gyereket vár. Ezt mondta Híradónknak, annak a fiatal nőnek az anyja, aki a gyanú szerint megölte csecsemőjét a hétvégén. Szerinte lányát magára hagyták, amikor rosszul lett, ezért eshetett kétségbe. A nyomozás eddigi adatai szerint a barátjánál, egy sufniban szülte meg a kislányt, majd egy műanyag csővel megfojtotta.
A fiatal nő édesanyja ide kattintva elmeséli, miről beszélt a lányával a tragédia előtt.

Parkoló autók égtek ki a BAH-csomópontnál

Kiégett két autó éjszaka Budapesten, a BAH csomópontnál. Egymás mellett parkoltak. A tűzoltók még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet. Úgy tudjuk, nem zárható ki a gyújtogatás sem. Információink szerint az egyik kocsiban korábban hajléktalanok húzták meg magukat. 

Makai Viktória próbál megbocsátani támadójának

Dolgozik azon, hogy meg tudjon bocsátani támadójának - ezt mondta a bíróságon Makai Viktória futónő, akit tavaly ősszel akart megerőszakolni egy férfi Budapesten. A szexuális erőszakkal vádolt támadója csütörtökön többször elsírta magát a bíróságon.

Leghamarabb 30 év múlva szabadulhat a körúti robbantó

Jogerősen életfogytig tartó börtönre ítélték a körúti robbantót, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. A férfi 2016 szeptemberében egy házilag készített pokolgépet robbantott fel Budapesten, a Teréz körúton. Két rendőr sérült meg életveszélyesen. A döntést nem hallhatta a robbantó, mert nem ment el a Fővárosi Törvényszékre. Ott volt ugyanakkor az apja, aki gusztustalannak nevezte az eljárást.

Újratárgyalják a Prisztás-ügyet

Rá sem lehetett ismerni a bíróságon Portik Tamásra. Hosszú hajat és szakállat növesztett a börtönévek alatt. Jogerős büntetését tölti egyebek mellett az 1996-os Prisztás gyilkosság miatt. Az ügyet azonban újratárgyalják. Már harmadszor kezdik újra. Most azért, mert tavaly valaki váratlanul bevallottra, hogy ő végzett a vállalkozóval.

19 éves fiú ölhette meg a 6 és féléves kislányt

Megrázó történet!
Részben beismerte tettét a szekszárdi gyerekgyilkosság gyanúsítottja. A rendőrség szerint egy 19 éves helyi fiatalember ölte meg a 6 és féléves kislányt, akinek a holttestét egy patak medrében találták meg két nappal ezelőtt. A meggyilkolt gyerek apja továbbra is azt állítja, a gyerek unokatestvére végzett lányával, és egy korábbi családi vita áll a történtek mögött. A gyanúsított letartóztatásáról hétfőn dönthet a bíróság.

„Nem bántottam, csak ellöktem”

Ellökte magától, de nem bántotta az áldozatot. Ezt mondta a bíróságon az a nő, akit azzal vádolnak, hogy 2017 szeptemberében megütött egy idős férfit az utcán, aki pár nappal később belehalt sérüléseibe.

Az egyik testvér bennégett a tűzben

Felrobbant egy lakóház a Pest megyei Maglódon. Az épületben élő idős férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A teste több, mint fele súlyosan megégett. Halálos tűz volt a Csongrád megyei Felgyőn. Egy testvérpár otthona gyulladt ki. Egyikük nem tudott kimenekülni az épületből.

Tagad az inárcsi családsegítőt megölő férfi

Magát akarta megszúrni, véletlenül ölte meg az inárcsi családsegítő munkatársát. Erről beszélt a bíróságon a tavaly nyáron történt gyilkossággal vádolt férfi. Azt mondta: esküszik, hogy nem akart ölni. A meghallgatásán többször elsírta magát. A bíróság szerint több ellentmondás is van a férfi vallomásában...  

Csalással alkudtak az árból

Csaló autóvásárlókat fogtak a szigetszentmiklósi rendőrök. A gyanú szerint elhitették az eladókkal, hogy komoly baja van az eladásra kínált autójuknak. A gyanútlan tulajdonosok így akár több százezer forintot is engedtek az árból. Ezekről a csalásokról a totalcar internetes oldal írt néhány hete. Azóta 40-50 ember jelentkezett náluk, hogy hasonlóan verték át őket.

A saját autója nyomta agyon a sofőrt

Nem volt bekötve, kiesett a kocsija ablakán és saját autója nyomta agyon- meghalt egy férfi éjszaka Szigetszentmiklósnál. Egy körforgalomban vesztette el az uralmát a kocsija felett, valószínűleg túl gyorsan ment. Ezután csapódott egy árokba, majd az út melletti szántóföldön többször megpördült. A kocsiban még ketten utaztak. Ők könnyebben sérültek meg. 

Kényszergyógykezelés alatt áll a budaörsi gyújtogató

Hónapok óta kényszergyógykezelés alatt áll a budaörsi gyújtogató - tudta meg az RTL Híradó. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig. A bíróság korábban felmentette. Betegsége miatt nem volt büntethető, ezért elrendelték a gyógykezelését. Tizenhat hétvégi ház és egy autó felgyújtásával vádolták.

Sokáig küzdöttek a magyar hegymászó életéért

Percek alatt sikerült kiásni a hó alól, mégsem tudták megmenteni az életét a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak. Pénteken sodorta el egy lavina Szlovákiában, a Tátrában. A megtalálása után több, mint másfél óráig próbálták újraéleszteni a kétgyerekes apukát, de hiába. Ezt mondta Híradónknak az egyesület vezetője, ahol a szerencsétlenül járt hegymászó is oktatott. Tapasztalt hegymászó volt, a 2000-es évek eleje óta mászott.
Ide kattintva megnézheti az egyesület vezetőjével készített interjút.

Három autó rohant egymásba, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, amikor három autó rohant egymásba reggel Verőcénél. Abban az autóban utazott, amelyik szabályosan ment a sávjában. Egy szemből érkező furgon sodródott át az út túloldalára, így ütköztek frontálisan. A roncsokba nem sokkal később belerohant egy harmadik autó is. További két ember sérült meg.

Jobbról, leállósávban előzött a száguldozó sofőr

Száguldozó sofőr az M1-M7-es autópálya kivezetőjén. Autóba szerelt kamera vette fel, ahogy a leállósávban, jobbról előzi a többi kocsit egy autós Budaörsnél. Ráadásul jóval gyorsabban megy a megengedettnél. A statisztikák szerint tavaly 19 baleset történt az autópályák leállósávjában. Volt, amelyik súlyos sérüléssel végződött.

Életfogytiglant is kaphat a szökött rab

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a rab, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről. A nyilatkozó ügyvéd szerint akciójával legalább 4-5 bűncselekményt követett el. A legsúlyosabb, hogy a rendőrökre lőtt. A férfi akkor szökött meg, amikor elítélték.

Életfogytiglant is kaphat a férfi, aki megszurkált egy taxist

Ha elítélik, életfogytig tartó büntetés vár arra a férfira, aki tavaly életveszélyesen megszurkált egy taxit Pesterzsébeten. 20 ezer forintot rabolt tőle. Úgy tudjuk, azt mondta: nem akart ölni, csak fizetni nem akart a fuvarért. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 

300 óvszer tele droggal


szerző:
2019.02.13. 18:33
300 óvszer tele droggal

Óvszerekbe rejtette a kokaint egy brazil drogfutár, a Liszt Ferenc Repülőtéren kapták el vasárnap. A 300 apró csomagot takarókba varrták bele. A 30 éves nő azt állította fogalma sem volt, hogy mit szállít Magyarországra. Anyagi problémai miatt vállalta, hogy egy bőröndöt Budapestre hoz.

300 ezres büntetés a rendőrnek

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki a vád szerint kétszer belerúgott egy sátorban alvó kislányba a Városligetben 2016-ban. A gyerek édesanyjával együtt a Ligetvédőkkel táborozott. A rendőr barátaival együtt részegen sétált át a Városligeten, majd szidni kezdték a Ligetvédőket. Ezután rúgott bele az egyik sátorba, amiben a gyerek aludt.

Lakástüzek országszerte, három ember életét vesztette

Hárman is meghaltak lakástüzekben az országban. A Fejér megyei Sárosdon egy asszonyt a szomszédai még a tűzoltók érkezése előtt kihoztak az épületből. De hiába vitték orvoshoz és érkezett mentőhelikopter, már nem lehetett megmenteni az életét. A Pest megyei Gyömrőn is egy családi ház lángolt. Az ott élő asszonyt a tűzoltók hozták ki, de ő sem élte túl. 

Létrán másztak fel a rendőrök a tolvajért

Tűzoltólétrán másztak be a rendőrök egy tatabányai lakásba, így fogták el a tolvajt. Több, mint egy hete keresték, mert elemelt egy mobilt egy lakásból. Csengetésre, kopogásra nem nyitott ajtót a gyanúsított, de a nyomozók látták, hogy nyitva van a lakás ablaka. Ezért hívták a tűzoltókat, akik a létrával kisegítették őket.

Brutálisan ölte meg csecsemőjét, most hazaengedték

Szomszédja szerint felháborító, hogy hazaengedték azt az asszonyt, aki megszülte majd megölte és megcsonkította egészséges gyermekét tavaly újévkor Pásztón. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Korábban letartóztatták, de aztán hazaengedték, bűnügyi őrizetben van. Akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Súlyos büntetést kaphatnak a budapesti kollégium gyújtogatói

Hiába fiatalok, akár 10 vagy 15 évre is börtönbe mehetnek, ha bűnösnek találják őket - mondta az RTL Híradónak nyilatkozó jogász. A rendőrség pénteken jelentette be, hogy három fiatalt gyanúsítanak, akik heccből gyújtogattak a református egyetem kollégiumánál a múlt héten. A tűzben egy négygyermekes apa halt meg, aki egy-egy napra szállt meg a kollégiumban. Egyik ismerőse szívszorító nekrológban búcsúzott tőle.

Buszokat fosztottak ki, vittek mindent, ami mozdítható

Vittek mindent, ami mozdítható. Buszokat fosztogatott éjszakánként egy ötfős Pest megyei társaság az országban. Nem válogattak. Volt, hogy az egész műszerfalat kiszerelték a buszból. Loptak mindenféle műszaki berendezést, táblákat és még szervizkönyvet is. A napokban fogták el őket, több milliós kárt okoztak.

11 millió forintnyi tartozást halmozott fel az évekig bliccelő férfi

Letöltendő börtönt kapott, egy évig sehova sem kell majd utaznia annak a hatvanhárom éves férfinak, aki négy éven át jegy nélkül vonatozott Nagykáta és Budapest között. 11 millió forint tartozást halmozott fel. A férfi feleségét telefonon érte el a Fókusz!

Halálra késelte a nőt, most sírt a bíróságon

Sírva kért bocsánatot, majd összeesett a bíróságon az az egykori rendőr, aki tavaly nyáron halálra késelte az inárcsi családsegítő munkatársát. Mentőt hívtak hozzá, a perét el kellett napolni.

Felgyújtotta a lakást a gyilkos

Először csak lakástűznek hitték, de kiderült, gyilkosság történt. A gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását egy férfi Budapesten hétfő délután. A lángokat oltó tűzoltók vették észre, hogy több helyiségben is vér van, ők találták meg az összeégett holttestet is. A rendőrök 20 perc alatt elfogták az albérlőt, egy 27 éves sátoraljaújhelyi férfit. Azt gyanítják, először megszúrta 49 éves szállásadóját, majd felgyújtotta a szobát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való