Baleset-bűnügy

A tárgyalás előtt megszökött az emberöléssel vádolt váci férfi

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 11:16

Megpróbáltak ellopni egy sportautót, eközben halálra gázolták az autó tulajdonosát, aki egy dohánybolt előtt járó motorral hagyta az autót. 

A 24.hu információi szerint elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Budapest Környéki Törvényszék egy emberöléssel vádolt 25 éves budapesti férfival szemben, aki megszökött a bűnügyi felügyeletből, és nem jelent meg az előkészítő ülésen.

2022. október 2-én járó motorral a dohánybolt előtt hagyta sportkocsiját egy férfi tavaly Vácon, ketten megpróbálták azt ellopni, eközben halálra gázolták a sofőrt. A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt a két férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. október 2-án éjszaka egy váci dohánybolt előtt iszogattak ismerőseikkel. Hajnali háromnegyed öt körül érkezett egy férfi kocsijával a dohánybolthoz, majd bement vásárolni, miközben az autót járó motorral, a két vádlottól pár méterre hátrahagyta.

A két elkövető beszállt a kocsiba, és el akart vele hajtani. Az autó tulaja – egy 45 éves, kétgyerekes keszegi édesapa – erre kirohant a dohányboltból, és a kocsi elé lépett, hogy megakadályozza annak elvitelét.

A vád szerint a kormánynál ülő elkövető ekkor gázt adott, és elütötte az autó tulajdonosát, aki a motorháztetőre esett. A kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd jobbra rántotta a kormányt, majd felhajtott a járdaszegélyre is. Az addig kapaszkodó sértett ekkor a földre zuhant.

Az autót vezető férfi ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett, és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközés után mindkét vádlott kiugrott az autóból és elmenekültek.

Íme videón az eset:


Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#gázolás#szökés#sportautó#tárgyalás#emberölés

Címlapról ajánljuk