Videó

Videón a részeg autótolvajok, akik saját sportkocsijával halálra gázolták egy váci apukát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 30. 11:34

Járó motorral a dohánybolt előtt hagyta sportkocsiját egy férfi tavaly Vácon, ketten megpróbálták azt ellopni, eközben halálra gázolták a sofőrt. 

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy járó motorral hátrahagyott autót akartak elvinni, és eközben halálra gázolták annak tulajdonosát, közölte csütörtökön a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. október 2-án éjszaka egy váci dohánybolt előtt iszogattak ismerőseikkel. Hajnali háromnegyed öt körül érkezett egy férfi kocsijával a dohánybolthoz, majd bement vásárolni, miközben az autót járó motorral, a két vádlottól pár méterre hátrahagyta.

A két elkövető beszállt a kocsiba, és el akart vele hajtani. Az autó tulaja – egy 45 éves, kétgyerekes keszegi édesapa – erre kirohant a dohányboltból, és a kocsi elé lépett, hogy megakadályozza annak elvitelét.

A vád szerint a kormánynál ülő elkövető ekkor gázt adott, és elütötte az autó tulajdonosát, aki a motorháztetőre esett. A kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd jobbra rántotta a kormányt, majd felhajtott a járdaszegélyre is. Az addig kapaszkodó sértett ekkor a földre zuhant.

Az autót vezető férfi ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett, és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközés után mindkét vádlott kiugrott az autóból és elmenekültek.

Videón a részeg autótolvajok, akik halálra gázolták a sofőrt, miközben el akartak hajtani sportkocsijával
Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

Az autó tulajdonosa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid idővel a kórházba szállítását követően életét vesztette. A férfi egyedül nevelte két kisfiát, akik halála után hozzájárultak, hogy szerveit mások megkaphassák, ahogy az RTL Híradó akkor beszámolt róla, többek életét sikerült is megmenteni ezzel:


A fő vádlott, B. György kihallgatásakor a rendőröknek azt mondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót, hogy egy kicsit vezethesse. Megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott. Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. Bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, nem akart bujkálni, inkább feladta magát. Kitért arra, hogy jogosítványa nincs, közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják, és azt próbálta utánozni.


A Pest Vármegyei Főügyészség az autót vezető férfival szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette, míg a mellette ülő másik elkövetővel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat.

A fenti felvételen az látható, amikor az elkövetők beülnek az autóba, és megpróbálnak elhajtani vele.

#Videó#gázolás#halálos baleset#autólopás#autótolvaj#vác#vádemelés

Címlapról ajánljuk