Baleset-bűnügy

Letöltendő börtönt kapott a rendőrök elől kétszázzal menekülő váci ámokfutó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 12:34

Elítélték az M2-es autóúton a rendőrök elől kétszázzal menekülő ámokfutó autóst.

„Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt” végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Váci Járásbíróság azt a férfit, aki a nyáron több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől az M2-es autóúton, közölte csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint arról korábban az rtl.hu is részletesen beszámolt, augusztus 1-én csak akciófilmbe illő üldözés után tudtak megállítani a rendőrök egy férfit az M2-esen, miután autójával menekülni kezdett előlük. A Mercedesével időként kétszáz kilométer/órás sebességgel menekülő autóst végül csak úgy tudták elfogni, hogy a középső elválasztó betonkorlátnak szorították járművét.

A nem mindennapi esetről az RTL Híradója mutatott be elsőként felvételt:


A vád szerint a – járművezetéstől korábban már eltiltott – férfi átlépte a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, valamint többször szándékosan nekiütközött az őt követő rendőrautóknak és többször is vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó rendőrautó vezetőjét.

A bíróság a letartóztatásban lévő fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször is elítélték és jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene. Ezeken túl kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt.

Letöltendő börtönt kapott a rendőröket veszélyeztető váci ámokfutó
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#ámokfutó#M2-es autóút#üldözés#autós üldözés#leszorítás

Címlapról ajánljuk