Baleset-bűnügy

„Megdöglenek” – üvöltötte a rendőröknek az M2-esen 200 km/h-val menekülő ámokfutó

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 9:24

Megszólalt az M2-esen levideózott kőkemény rendőri intézkedésről az ügyészség.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el azzal a férfival szemben, aki kedden autójával az M2-es autóúton menekült a rendőrök elől, majd többször is belement a járőrök járművébe – közölte az rtl.hu megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség. Az esetről korábban egy felvételt is bemutatott az RTL Híradó kedden.


A tájékoztatás szerint a kedd reggeli órákban a szolgálatban lévő rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak. Ennek során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy férfit. 

Az autós azonban ezeket figyelmen kívül hagyta, és esetenként 200 km/óra sebességgel haladt tovább.

Amikor a férfi a reggeli forgalom miatt lassításra kényszerült, a rendőrautó a Mercedes elé került. Közben megérkezett a rendőri erősítés, így már két szolgálati kocsival próbálták megállítani az autóst.

A rendőrök elől menekülő férfi a rendőrautó előzése közben nekiütközött a rendőrautónak, ami lesodródott a leálló sávba. Ezután a férfi a másik szolgálati kocsival került egy vonalba, aminek nekikormányozta az autóját. A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr a kocsijával a beton sávelválasztónak hajtott. Az elkövető autójának bal első kereke kiszakadt, ezért a férfi kocsiját a leállósáv felé kormányozta.

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, egy rendőr pedig a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem engedelmeskedett, így az elkövetőt autójából kihúzták. 

A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. 

Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

A férfi járművezetés eltiltásának hatálya alatt vezette autóját.

Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt.

Nyitókép: Bp-i Autósok Youtube-oldala

#Baleset-bűnügy#m2#rendőrség#autósüldözés#ügyészség

Címlapról ajánljuk