Baleset-bűnügy

Letartóztatták a mercist, akit az M2-esen szorítottak le a rendőrök, hogy megállítsák

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 7. 13:20

Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt folyik ellene eljárás. 

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit augusztus elején akciófilmbe illő módon állítottak meg az M2-esen, miután autójával menekülni kezdett a rendőrök elől – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Az időként kétszáz kilométer per órás sebességgel menekülő autóst végül csak úgy tudták megállítani, hogy a középső elválasztó betonkorlátnak szorították járművét.

A nem mindennapi esetről az RTL Híradója mutatott be elsőként felvételt:


A férfi az ügyészség közlése szerint akkor is ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor kihúzták az autójából: rúgkapált, próbált kiszabadulni, és azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”.

A férfi családja az RTL Híradónak azt mondta, hogy a harmincéves, kétgyerekes férfi nem bűnöző, csak megijedt, mert nem volt jogosítványa. Szerintük a rendőrök veszélyeztették a férfi életét, amikor a beton elválasztóra szorították a kocsiját.


Bár a rendőrség méltatta a fellépést – az RTL-nek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató is úgy vélte, hogy a rendőrök jól végezték a dolgukat, a Telex két rendőrségi forrása szerint szabálytalan lehetett az intézkedés több eleme, mert a hasonló helyzetekben fokozatosan, de nem szándékos ütközésekkel és leszorításokkal kell megállítaniuk a szabálytalan autót. A lap később azt írta, hogy az ügyben parancsnoki vizsgálat indult.

Nyitókép: Híradó

#Baleset-bűnügy#ámokfutó#rendőrség#M2-es autóút#leszorítás#ütközés#rendőrautó#letartóztatás

Címlapról ajánljuk