Baleset-bűnügy

KO a miskolci pályaudvarnál: megengedhetetlen volt leütni a hőbörgő párt a vagyonvédelmi kamara szerint

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 18:00

A szombaton történt eset ügyében a rendőrség is nyomoz, de nem a vagyonőr ellen, aki bevitte a balhorgot és a jobbegyenest.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese szerint indokolatlan volt a miskolci személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak, írja a Telex. György Ernő azt mondta:

A nő ököllel való megütése egy ekkora erőfölényben lévő személy és vagyonőr részéről megengedhetetlen, jogszerűtlen.

Szerinte a videón az látható, hogy a férfi ugyan támadólag lépett fel a vagyonőrrel szemben, de láthatóan alig állt a lábán, és a nőről is ugyanez mondható el. Mint hozzátette: kezdetben az őr jól intézkedett, kitért a láthatóan tudatmódosító szer hatása alatt lévő férfi támadásai elől. Közölte: megkockáztatja azt a kijelentést is, hogy a férfi védekezésre és komoly támadásra nem volt alkalmas állapotban, így komoly veszélyt nem jelentett az őrre.

Hozzátette: véleményét az interneten terjedő videó alapján, az előzmények és a vagyonőrt alkalmazó (munkáltató) vagyonvédelmi társaság vizsgálata, valamint a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv, a vagyonőrök meghallgatása nélkül alakította ki.

Korábban az rtl.hu elsőként számolt be arról, hogy egy először TikTokon megjelent, majd a Facebookon is közzétett videó szerint két embert is kiütött egy egyenruhás férfi Miskolcon, a Tiszai pályaudvar előtti téren. A félperces videón az látható, hogy egy félmeztelen férfi valamin veszekszik az egyenruhás férfival, miközben egy nő próbálja csillapítani, távol tartani őt.

A MÁV sajtóosztálya az esettel kapcsolatban az rtl.hu-val közölte: a felvételen látható incidens október 7-én történt a Tiszai pályaudvar előtti téren. A MÁV, amint értesült a történtekről, felszólította a szolgáltató céget az esemény azonnali kivizsgálására. A videón látható vagyonőr nem a MÁV-Volán csoport munkavállalója, hanem a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója – hangsúlyozták válaszukban. A szolgáltató cég munkavállalóját szolgálati ideje alatt érte a támadás, az incidenst pedig rendőri intézkedés követte. 

Az ügyben rendőrségi eljárás indult, de nem a vagyonőr, hanem a balhézó pár ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#miskolc#pályaudvar#verekedés#máv#nyomozás#kamara#vagyon#védelem

Címlapról ajánljuk