Baleset-bűnügy

Váci Cobra 11: „Dolgozott az adrenalin” – mondta a kétszázzal száguldó mercist elfogó rendőr

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 16:38

Gál Zsombor üldözött, kipattant, majd felszólított.

Korábban mi is beszámoltunk, sőt még videót is mutattunk arról, hogy az M2-esen egy Mercedes sofőrje 200 km/óra sebességgel száguldott, és nem hogy nem volt hajlandó megállni a rendőröknek, még neki is ment az őt üldöző rendőrautóknak. Végül sikerült elfogni, bár nem tudni, mi járhatott a fejében, amikor azt kiabálta az intézkedő rendőröknek, hogy „megdöglenek”, miközben az autójából húzták ki.


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán az ámokfutót elfogó körzeti megbízott, Gál Zsombor őrmester számolt be arról, hogyan élte át a történteket. A váci rendőr azt mondta, ismert volt számára a rendszám nélküli, szürke autó, korábban már többször kapta sofőrjét közlekedési szabálysértésen, vagy épp eltiltás hatálya alatt közlekedve.

Gál Zsombor azt mondta, üldözés közben azokra gondolt, akik békésen autóztak Budapest felé, és a vele lévő társaira, arra, hogy senkinek nem eshet bántódása.

Bár az adrenalin csúcsot döntött szervezetében, nem izgult, nem stresszelt, az édesanyjától tanult higgadtsággal és összpontosítással vette a másodpercenként módosuló akadályokat

– áll a bejegyzésben. Tudta, hogy az ámokfutó nem fog önként megállni, ezért rá kellett kényszerítenie úgy, hogy közben még véletlenül se sérüljön meg senki. Miután sikerült az üldözött autó elé kerülnie, manőverekkel, lassító fékezésekkel levitte a tempót 50-60 km/órára, és az időközben megérkező erősítéssel már két oldalról próbálták megállásra bírni a Mercedest. Bár a szolgálati autó megsínylette, végül megállították a menekülőt.

Gál őrmester kirúgta a kocsi eldeformálódott ajtaját, kipattant és felszólított

– írja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ámokfutó még a szolgálati fegyver láttán is ellenállt, végül az őrmester kihúzta a járműből, és az aszfalton megbilincselte.

A rendőr örült kollégái, főnökei elismerő szavainak.

Számára azonban fontosabb, hogy tudja, rajongásig szeretett édesanyja büszkén tekint le rá az égből. Ő már nem öntheti szavakba azt, amit édesapja fiát ölelve kimondhatott: Büszke vagyok rád!

– írták a Facebook-bejegyzésben.

#Baleset-bűnügy#gál zsombor#rendőr#autós üldözés#m2#vác#ámokfutó#elfogás#adrenalin

Címlapról ajánljuk