Baleset-bűnügy

20 év börtönt kapott a Molnár Beátát meggyilkoló kolozsvári egyetemi oktató

rtl.hurtl.hu

2023. július 11. 19:59

Boné Ferencnek anyagi és erkölcsi kártérítést is fizetnie kell. 

20 év börtönbüntetésre ítélte a Kolozs Megyei Törvényszék Boné Ferencet, aki tavaly májusban megölte Molnár Beátát – derül ki a törvényszék weboldalán közzétett ítéletből, amelyet a Transtelex vett észre

Mivel Bonéra egy korábbi barátnője ellen elkövetett erőszakos cselekménye miatt a bíróság 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, összesen 21 évet és 3 hónapot kell ülnie a rácsok mögött ülnie. 

A törvényszék ugyanakkor 10 113 lejes anyagi és 150 ezer eurós erkölcsi kártérítést ítélt meg a Molnár család számára. Ezen kívül Boné Ferencnek 18 783 lejt perköltséget kell fizetnie az államnak, 2 618 lejt pedig Molnár Sándornak, Beáta édesapjának, ugyanilyen céllal.

A 30 éves Molnár Beáta a kolozsvári egyetem doktorandusza, előadója volt, és tavaly tűnt el barátjával, Boné Ferenc volt egyetemi oktatóval együtt. A 43 éves Boné Ferenc a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Kolozsvári Kar Filmművészet, Fotóművészet, Média szakának volt a tanársegédje, amíg ki nem rúgták, mert 2021-ben, Kolozsvár belvárosában összeverte akkori barátnőjét.

Molnár Beáta holttestét végül szemeteszsákokba tekerve találta meg a román rendőrség. Az ügyről bővebben ebben a cikkünkben írtunk

Nyitókép: Facebook 

#Baleset-bűnügy#boné ferenc#molnár beáta#kolozsvár#gyilkosság#egyetem#oktató#rendőrség

Címlapról ajánljuk