Baleset-bűnügy

Látványos légi felvételeken a Kétpónál kisiklott tehervonat

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 9:29

Már visszatérhettek otthonukba a baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk vegyianyag-szivárgás miatt.

Látványos légi felvételeket tett közzé a MÁV a Kétpónál kisiklott tehervonatról. Ahogy arról az RTL Híradó beszámolt, vasárnap kora délután kisiklott a 17 kocsit szállító tehervonat 12 kocsija, és több az oldalára borult.


A balesetben senki nem sérült meg, de az egyik kisiklott vagonból szivárgott a benne szállított növényvédő szer. A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki.

A katasztrofavedelem.hu vasárnap este közölte: a környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt ideiglenes földsáncot létesítettek, és zsilipeket is lezártak a baleset közelében levő vízfolyások védelme érdekében. Közölték azt is, hogy már visszatérhettek otthonukba a baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk. Az intézkedés a környék tizenkét házának negyven lakóját érintette - írták.

Hétfőn is korlátozások

A Mávinform az MTI-nek elmondta, hogy az érintett szakaszon hétfőn is dolgoznak majd a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. Ezért ott továbbra sem közlekedhetnek vonatok.

  • A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz közlekedik.
  • A Békéscsaba felől a főváros irányába tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklósról vonattal utazhatnak tovább.
  • A Tiszatenyőre tartók a szentesi vonatokkal utazhatnak. Az InterCity vonatok Budapest és Lőkösháza között, illetve Szolnok és Püspökladány között helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Nyitókép: YouTube/MÁV

 

#Baleset-bűnügy#vonat#kisiklott#kétpó#máv#Videó#légi felvétel

Címlapról ajánljuk