Híradó

Videó: veszélyes anyag szivárog a Kétpónál kisiklott tehervonat egyik vagonjából

Wagner BeaWagner Bea

2023. július 9. 18:10

Veszélyes anyag szivárog abból a tehervonatból, aminek 12 kocsija kora délután siklott ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpónál. A rovarölő szert szállító vonat több vagonja is felborult, az egyikből szivárog a vegyszer. A katasztrófavédelem mobillabort küldött a helyszínre. A Budapest-Lőkösháza vonalon járatkimaradásokra és jelentős késére kell készülni. A pálya helyreállítása napokig is eltarthat.

Kétpónál járt a tizenhét szerelvényből álló tehervonat, amikor nem sokkal dél után 12 vasúti kocsi kisiklott és több is az oldalára borult. A balesetet maga a mozdonyvezető jelentette a katasztrófavédelemnek.

A hatóság tájékoztatása szerint a 17 vagonból 12 hagyta el a vasúti pályát, amelyből négy vagon veszélyes anyagot szállított. Egy vagon megsérült, és szivárog, ezért a műszaki mentés most is tart.

Korábbi információktól eltérően lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség

– pontosított a katasztrófavédelem.

A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltók vonultak ki tíz autóval, és a szivárgó veszélyes anyag miatt egy mobillabort is a helyszínre küldtek. 

A balesetben senki nem sérült meg, a katasztrófavédők tájékoztatása szerint ők mára várhatóan végeznek a műszaki mentéssel, de a vasúti pálya helyreállítása várhatóan több időt vesz majd igénybe. 

Egyelőre Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbuszok szállítják az utasokat, a Budapest-Lökösháza vonalon járatkimaradásokra, illetve jelentős késére kell számítani. A változásokról érdemes tájékozódni utazás előtt. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#kisiklott vonat#kétpó#jász-nagykun-szolnok megye#szivárgás#veszélyes anyag#rovarirtó#top hírek

Címlapról ajánljuk