Baleset-bűnügy

Póczi Lajos, a győri kettős gyilkos: Szexuális ajánlatot tettem a barátnőjének, aki ezt visszamondta neki

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 6:21

Indítékáról, új bizonyítékairól beszélt a Vadkan presszó egykori tulajdonosa, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti Sopronkőhidán. Póczi Lajos perújrafelvételre készül.

2012-ben, a győri Vadkan presszó előtt követett el kettős gyilkosságot Póczi Lajos, az egység tulajdonosa. Póczi egy sörétes puskával kivégezte haragosait, N. Mártont és Ú. Gábort. A kétgyermekes apa jogos önvédelemre hivatkozott: állítása szerint az áldozatai őt és a családját is fenyegették. A férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, amelyből legkorábban harminc év után szabadulhat feltételesen. A kettős gyilkosságról az RTL Híradó is beszámolt: 


A büntetését Sopronkőhidán töltő Póczi Lajos a Blikknek adott interjút.

A beszélgetésben elárulta: már tizenegy éve a rácsok mögött van, de nem adta fel, és perújításra készül, mivel állítólag már bizonyítani tudja, hogy jogos védelmi helyzetben ölt. „N. Márton egyre csak jött felém fenyegetően és ordítozva. Hirtelen elborult az agyam... és lőttem. Ahogy N. Márton összerogyott, Ú. Gábor az anyósülés felől beszállt az autóba. Ezt látva, meg voltam győződve, hogy azért, mert onnan fegyvert vesz elő” – elevenítette fel a tragikus napot Póczi Lajos, aki hozzátette: Ú. Gábor odament az autóhoz, majd az anyósülésen át beült a kormány mögé, közben az autóban kotorászott. Ekkor lőtt rá, az anyósülés felőli oldalról. Ú. Gábornak a jobb oldalát találta el.

A történtek idején a négy és fél éves kisfiam, meg a nyolcéves kislányom kint játszottak az udvaron. Tehát nemcsak magamat akartam védeni, hanem a családomat is

– fogalmazott.  N. Mártont, akivel a problémája volt, gyerekkora óta ismerte, csak az eset előtt váltak ellenségekké.

Szexuális ajánlatot tettem a barátnőjének, aki ezt visszamondta neki. Emiatt romlott meg a viszonyunk. A Gáborról, akit Márton erősítésnek hozott, csak hallottam, őt nem ismertem. N. Márton odajött azzal a vadállattal, én meg alázkodjak meg? Ki várta volna el ezt tőlem? 

Póczi Lajos arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy még legalább húsz évig börtönben kell lennie. „Erősnek kell lenni, bírni kell. Négy éve egy zárösszeszerelő üzemben dolgozom, itt telnek a délelőttjeim. A híradókat figyelemmel kísérem, nagy hírfogyasztó vagyok” – mondta:

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#póczi lajos#börtön#gyilkosság

Címlapról ajánljuk