Baleset-bűnügy

Tragédia Miskolcon: két kamasz arcon harapott, megvert és megerőszakolt egy 15 éves lányt

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 12:01

Egy miskolci patakparton támadtak rá.

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség két 15 éves fiú ellen, akik bántalmaztak és megerőszakoltak egy velük azonos korú lányt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlottak tavaly májusban Miskolcon, egy villamoson beszélgetést kezdeményeztek a lánnyal, akit megkértek, hogy szálljon le velük,  és egy patakparti elhagyatott területre mentek.

Az ügyészség közlése szerint ott előbb „az egyikük komoly szándék nélkül arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik”, majd, amikor nemet mondott, felszólították, hogy „szexuális cselekményt végezzen számukra”.

A lány ekkor is tiltakozott, mire mindkét vádlott arcon harapta, majd egyikük lefogta a sértett kezét, míg társa megerőszakolta. Amikor pedig a lány távozni akart, az egyik fiú megrúgta és többször megütötte.

Ezután a két fiú visszakísérte a lányt a villamosmegállóhoz, és otthagyták. Később visszamentek hozzá, és egy másik parkos részre vitték. Ott felszólították, hogy szexuális cselekményt végezzen számukra, de a lány azt nem akarta ezt megtenni, ezért az egyik vádlott megütötte. Végül felhagytak a szándékukkal és a sértettet otthagyva, eltávoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#nemi erőszak#erőszak#támadás

Címlapról ajánljuk