Baleset-bűnügy

Részegen megkéselte volt élettársa új párját egy zalaegerszegi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 17:16

Fellebbez az ítélet ellen.

Nem jogerősen 17 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki ittasan késsel rátámadt a volt élettársára és annak párjára, súlyos sérülést okozva, írja az MTI. A törvényszék emberölés kísérlete miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, aki fellebbez.

A vádlott a nővel először baráti, majd élettársi kapcsolatban állt, ami nem volt harmonikus. A nő a gyakori viták miatt elköltözött, a vádlott viszont nem tudott beletörődni abba, hogy a nő nem akar vele élni.

2021 júliusában ittasan üzeneteket küldözgetett a nőnek, akiről tudta, hogy egy másik férfi éppen nála van, de válaszokat nem kapott. A vádlott ezért hajnali egy óra után egy nagy méretű konyhakéssel ment el hozzájuk, amikor a nő és a barátja már aludtak.

A felindult férfi berúgta a ház ajtaját, berontott a hálószobába, és kiabálva többször beleszúrta kését a másik férfiba, a penge bele is törött annak nyakába. A dulakodásban a nő és az időközben felébredő kisgyerekei az udvarra, majd a szomszéd házba menekültek, de a támadó az asszony haját rángatta és a megölésével fenyegetőzött.

A nő és vérző párja autóval akart elhajtani, de a vádlott beugrott a hátsó ülésre, és folytatta a bántalmazásukat, amíg a megtámadottak közösen le nem fogták. A nő zúzódásos és felületi sérüléseket, a 13 alkalommal megszúrt férfi pedig súlyos, közvetlen életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlt, hogy a nyakába hatoló penge nem okozta halálát.

Nyitókép (illusztráció): Laurent Hamels / PhotoAlto Agency RF Collections / Getty Images

#Baleset-bűnügy#késelés#zalaegerszeg#féltékenység#szakítás

Címlapról ajánljuk