Baleset-bűnügy

Olyan heves érzelmeket váltott ki többekből az ügyeleti rendszer átalakítása, hogy már a rendőrség is vizsgálódik

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 13:16

Az új rendszer „nem mindenki tetszését nyerte el, és ennek a jogszerűség keretein túlmutató stílusban és tartalommal adtak hangot”.

A rendőrség szerint többen is túlléptek egy határt, amikor véleményt nyilvánítottak az egészségügyi rendszer átalakítása miatt, amelynek részeként új orvosügyeleti rendszer kerül bevezetésre.

A hatóságok honlapja szerint az átalakítás „nem mindenki tetszését nyerte el, és ennek a jogszerűség keretein túlmutató stílusban és tartalommal adtak hangot”. Ennek része, hogy több orvos is kapott olyan üzeneteket, amelyekben akár fenyegetéssel is próbálják befolyásolni döntésüket, és a változtatással kapcsolatos véleményüket.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés kiegészítés keretében folytat vizsgálatot arra vonatkozólag, hogy történt-e bűncselekmény. Korábban arról is beszámoltunk: etikai eljárás indult egy háziorvos ellen, amiért tájékoztatót tartott az új rendszerről. A helyzetről, és a Magyar Orvosi kamara reakciójáról az RTL Híradó is készített riportot:


Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Krizsán Csaba / MTI

#Baleset-bűnügy#orvosi ügyelet#átalakítás#egészségügy#fenyegetés#nyomozás#mok#magyar orvosi kamara#orvosi kamara#rendőrség

Címlapról ajánljuk