Baleset-bűnügy

„Rugdosni kezdtem kamion szélvédőjét” – egy autós húzta ki a sofőrt a lángoló kamionból az M3-ason

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 11:39

„Ott állt mellettem a sofőr cipő nélkül, egy szál zokniban, és nézte, ahogy mindene bennég.” 

Kigyulladt egy kamion szerda reggel az M3-as autópályán, miután a középső szalagkorlátot átszakítva a szembejövősávban felborult, teljesen lezárva az utat. Ekkor ért oda egy 47 éves fehérgyarmati férfi, aki satufékkel tudott csak megállni, 125 kilométer per órás tempóról.

Tarcza Tamás a szon.hu-nak elmondta:

Nem láttam, hogy jön a kamion, csak arra eszméltem, hogy átszakítja a korlátot, felborul, az oldalán csúszik felém, közben lángol, és teljes szélességében, a leállótól a belső sávig elzárja az utat. Ha csak egy kicsit gyorsabban hajt bármelyikünk, lehet, hogy beleszállok.

A férfi elmondta, azonnal kiszállt az autójából, és odarohant a felborult, égő kamionhoz, amiben a sofőr, „egy erdélyi magyar srác” bent rekedt.

Teljes erőből rugdosni kezdtem kamion szélvédőjét, belülről a sofőr ugyanezt tette. Egy körülbelül harmincötször ötvenes lyukon húztam ki.

Elmondása szerint két-három méteres lángok voltak, amikor odament, de nem sokkal később már felrobbant a gázolajtartály, és „hat-nyolc méter magasra csaptak a lángnyelvek és pillanatok alatt elterjedt a tűz.”


Tarcza Tamás a lapnak elmondta, nagyon megviselték a történtek, és kell egy-két hét mire fel tudja azt dolgozni:

Zokogtam, ahogy a párom és az édesanyám is, amikor végre hazaértem.


Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

#Baleset-bűnügy#baleset#kamion#tűz#m3-as autópálya#sofőr#életmentés

Címlapról ajánljuk