Baleset-bűnügy

Indítványozták a rendőrgyilkos férfi letartóztatását

rtl.hurtl.hu

2023. január 14. 10:36

Az indoklás szerint fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye.

Csütörtök éjjel intézkedés közben sebezte halálra egy őrjöngő férfi Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. A 29 éves körzeti megbízottat ugyan kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A helyi rendőrök hatalmas erőkkel vonultak ki, végül egy lövéssel ártalmatlanították és elkapták a támadót. Az eset körülményeiről itt írtunk bővebben.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy indítványozták az újbudai rendőrgyilkos letartóztatását és őrizetbe vételét. A közlemény szerint a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, de vallomást nem tett, sőt panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, a közlemény szerint cselekményét garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Miután fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt – áll a közleményben.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#rendőrgyilkosság#újbuda#nyomozás#késelés

Címlapról ajánljuk