Baleset-bűnügy

Hangokat hallott, ezért kezdett tombolni a rendőrt halálra késelő férfi

rtl.hurtl.hu

2023. január 13. 12:26

A tragédia éjszakáján minden lakóhoz becsöngetett. Már szerda este is megpróbálta rátörni az ajtót a felette lakóra.

Hangokat hallott, ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra az a zavart viselkedésű férfi, aki csütörtök éjjel halálra késelt egy rendőrt az újbudai Lecke utcában – írta a Telex.

Információik szerint a rendkívül izmos, 80 kiló körüli elkövető

már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de akkor nem sikerült neki. 

Másnap, azaz csütörtökön este hét óra körül körbejárta a négyemeletes házat, és mindenkihez becsengetett. „Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?” – üvöltözte, miközben többször a szemközti házakra mutatott. Láthatóan zavart állapotban volt, de aztán elcsendesedett. 

Pár órával később, este tíz óra körül törte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára, teljesen beszakítva azt, mert meg akarta menteni a fölötte lakót, de nem tudni, mitől, mert teljesen csendes volt a ház. 

Ekkor érkeztek ki a rendőrök, akik az ügyészség tájékoztatása szerint a társasház folyosóján intézkedtek a 35 éves férfi ellen, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen a rendőrökre támadt. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. Végül az utcán fogták el őt, miután meglőtték a lábán.

Az egyik megsebesített rendőr életét már nem tudták megmenteni, ő a kórházba szállítás után meghalt. Baumann Pétert hősi halottá nyilvánítják

Nyitókép: Mátyus Tamás/MTI

#Baleset-bűnügy#rendőrgyilkosság#baumann péter#xi. kerület#budapest

Címlapról ajánljuk