Baleset-bűnügy

Trükkösnek gondolta magát a többszörös benzintolvaj, mégis elkapták

rtl.hurtl.hu

2022. december 27. 11:06

170 ezer forintnyi üzemanyagot lopott benzinkutakról.

Több mint hét évig tartó börtönbüntetést is kaphat egy 33 éves férfi, aki legalább tíz alkalommal lopott üzemanyagot benzinkutakról – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A férfi módszere az volt, hogy leszedte a rendszámot az autójáról, vagy lopott rendszámokat rakott fel arra, majd megtankolta a járművet, és utána fizetés nélkül távozott. Többször még kannákba is töltött benzint.

Az ügyészség közlése szerint 2020-ben kétszer, 2021-ben pedig nyolcszor alkalmazta ezt a módszert a benzinlopásra. Ezzel összesen több mint 170 ezer forintos kárt okozott a töltőállomások üzemeltetőinek.

A férfit 2021 őszen fogták el, majd kihallgatását követően szabadon bocsátották. A lopásokat azonban nem hagyta abba: 2022-ben kétszer is kerékpárt lopott, összesen több mint 150 ezer forint értékben. Ekkor már elrendelte a bíróság a férfi letartóztatását.

Az azóta is letartóztatásban lévő elkövető ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat. Tettéért a halmazati szabályok alapján hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Nyitókép: Illusztráció: egy autótulajdonos benzin üzemanyagot tankol egy személyautóba Csepelen egy üzemanyagtöltő állomáson. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

 

#Baleset-bűnügy#tolvaj#benzin#benzinkút#üzemanyag#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk