Baleset-bűnügy

Megszólalt a 81 éves Árpád, aki megölte fiát: Vert az udvaron, vert a házban

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 6:26

Lánya nem tudott megbocsátani neki, nem áll szóba vele.

A Blikknek mesélt megpróbáltatásairól a 81 éves Sárközi Árpád. A férfit emberölés miatt öt év szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék, ám a Kúria helyt adott a védelem felülvizsgálati kérelmének és hatályon kívül helyezték a korábbi bírói döntéseket, ezért újra kell tárgyalni az ügyet.

Sárközi Árpád a lapnak elmondta: a történet nagyjából negyven éve kezdődött, korán elvesztette a feleségét, rá maradt minden. Kamionsofőrként dolgozott.

 A lányom révbe ért, el is költözött a családjával. Sajnos, a fiam halála óta nem beszél velem, még akkor sem látogat meg, ha az édesanyja sírjához jön Abdára, pedig a temető mellett lakom. Ő nem tudott nekem megbocsátani

– fogalmazott. 

Állítása szerint fiának alkoholproblémái voltak, ittasan pedig gyakran bántalmazta őt, ezt ezt igyekezett titkolni a külvilág elől. A végzetes hétvégén az októberi ünnep miatt szerdáig nem kellett dolgoznia a fiának, így Sárközi Árpád szerint fia már pénteken elkezdte az italozást. Egy vasárnapi focimeccsen már összevesztek, azonban együtt mentek haza. Az akkor 51 éves fiú ismét megfenyegette az édesapját. Sárközi Árpád megijedt, félt attól, hogy a fia megint megveri. Telefonon felhívta a lányát is, hogy beszéljen a testvérével, mert már nehezen tud vele együtt lakni, attól retteg, egyszer úgy megüti a gyereke, hogy nem tud többet felkelni.

Nem lehetett vele szót érteni. Vert az udvaron, vert a házban, én meg nem szóltam, egyrészt a szégyen miatt, másrészt nem akartam, hogy elvigyék a rendőrök 

– mondta. A tragikus estén a férfi éppen vacsorázott egy késsel a kezében, amikor bejött a konyhába a fia, érthetetlenül üvöltözve, fenyegetőzve. Sárközi Árpád állítja: nem akarta megölni, de felé szúrt a késsel, hogy visszatartsa, hogy ne üsse meg.

 Ezerszer játszottam le ezt a pillanatot. Bár hagytam volna, hogy üssön, hogy üssön inkább minden nap, csak ez ne történt volna meg, de ott megijedtem: szúrtam.

 A fiú az apa kezei között halt meg, miközben az idős férfi mentőkért telefonált. A boncolás megállapította: az áldozat véralkoholszintje 3,6 ezrelék volt. A Blikk szerint ez már az alkoholmérgezéshez közeli állapot, az ilyen fokú részegség esetén már senki nem tudja kontrollálni a cselekedeteit.

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#erőszak#apa#család

Címlapról ajánljuk