Életfogytiglant kapott az élettársát halálra késelő szabolcsi férfiAz ítélet egyelőre nem jogerős.
Baleset-bűnügy

Életfogytiglant kapott az élettársát halálra késelő szabolcsi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. május 18. 16:05

Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban – írja a törvényszék közleménye alapján az MTI.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője elmondta: a férfi legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A pár kapcsolata megromlott, ezért a viszony új viszonyba kezdett, emiatt a vádlott folyamatosan zaklatta és bántalmazta. A vádlott 2021. május 31-én hajnalban hazament közös házukba, a kulcsra zárt ajtón kopogott, majd amikor az asszony beengedte, ütni kezdte és egy tapétavágó késsel több alkalommal megszúrta. A bántalmazást hallva a lakásban tartózkodó gyermekük telefonon segítséget hívott, magához vett egy kést és édesanyja segítségére sietett.

A férfi kikapta a kést a gyermek kezéből, megütötte, majd a már földön fekvő nőt ismét többször megszúrta.

Időközben a helyszínre érkezett a nő édesapja, aki előtt a vádlott többször hasba szúrta magát, az idős férfit pedig a késsel kétszer homlokon vágta.

Az asszony a helyszínen életét vesztette.

Resán Dalma hozzátette, a bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott részben beismerő vallomását és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe büntetett előéletét, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#szabolcs-szatmár-bereg megye#kés#késelés

Címlapról ajánljuk