Baleset-bűnügy

Visszakapta laptopját a Budapesten meglopott ukrán menekült

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 8:05

Kutyáját is ellopták tőle, de az ebet már korábban visszakapta. 

A XIV. kerületi rendőrök megtalálták azt a laptopot, amit korábban a zuglói vasútállomáson loptak el egy Ukrajnából menekülő férfitől – írta a police.hu. A majdnem egymillió forintot érő számítógépet április 26-án, kedden adták vissza az ukrán menekültnek, miután megtalálták egy külföldi kereskedőnél, aki megvásárolta a lopott gépet.

Az Ukrajnából elmenekült férfi táskáit és kutyáját március 4-én késő este lopta el egy férfi a zuglói vasútállomáson. A férfi korábban az RTL Híradónak elmondta: Záhonyból jött a fővárosba vonattal. A szerelvény megállt, és a legtöbb utas, aki ukrán volt, nekifogott a leszállásnak. Ő is elkezdte lepakolni a holmiját, a kutyáját hozzákötötte a hátizsákjához, majd visszament a többi csomagért, az ajtó viszont becsukódott, a szerelvény pedig elindult, ugyanis még csak Zuglóban voltak.


A lopás pillanatáról videó is készült.


Kesha, a nyolcéves yorkie előkerült, igaz, őt vissza kellett vásárolnia a férfinek. Egy nő a Keleti pályaudvarnál vette meg a kutyát tízezer forintért, és csak később tudta meg, hogy keresik az állatot, tőle vette meg a menekült férfi, aki korábban ügyvédként dolgozott, és Amerikában is élt.

A táskát és kutyát ellopó V. Milánt április 5-én fogták el, lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van. A police.hu közlése szerint április 24-én őrizetbe vették azt az embert is, akinek az őrizetbe vett gyanúsított átadta az ellopott értékeket, és még aznap kihallgatták pénzmosás gyanúja miatt, lakásán pedig megtalálták az ellopott laptopot.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#ukrán menekült#lopás#kutya#laptop#zugló#budapest

Címlapról ajánljuk