Baleset-bűnügy

Ez a férfi lopta el egy ukrán menekült kutyáját és táskáit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 28. 14:55

A tolvaj három héttel ezelőtt, a zuglói vasútállomás peronjáról vitte el egy menekült férfi holmiját és Keshát, a nyolcéves yorkie-t. A kutya később meglett, a csomagok nem.

A zuglói vasútállomás biztonsági kameráinak felvételei alapján keresi a rendőrség azt a férfit, aki ellopta egy ukrán menekült csomagjait és kutyáját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői közleménye szerint a zuglói rendőrök jogtalan elsajátítás miatt nyomoznak.

A tolvaj a zuglói vasútállomás peronjáról vitte el egy Ukrajnából menekülő férfi őrizetlenül hagyott táskáit és kutyáját 2022. március 4-én este 10 óra körül. Mivel a férfi a csomagokat és az állatot 8 napon belül nem adta vissza, bűncselekményt követett el.

Időközben a kutyát visszajuttatták gazdájának, azonban a tettest és a táskákat a rendőrség továbbra is keresi. A feltételezett elkövetőről az alábbi felvétel készült:


A meglopott menekült az RTL Híradónak korábban azt mondta, hogy Záhonyból jött a fővárosba vonattal. A szerelvény megállt, és a legtöbb utas, aki ukrán volt, nekifogott a leszállásnak. Ő is elkezdte lepakolni a holmiját, a kutyáját hozzákötötte a hátizsákjához, majd visszament a többi csomagért, az ajtó viszont becsukódott, a szerelvény pedig elindult, ugyanis még csak Zuglóban voltak. Néhány perc múlva a Nyugatiba értek, ahol a férfi a rendőrökhöz rohant, kérte, hogy hívjanak fel valakit az állomáson, de azt mondták neki, hogy ez nem lehetséges.

Egy önkéntes tolmács sietett segítségére, taxival mentek vissza Zuglóba, de a holmijának és a kutyának már hűlt helye volt. Ezután a rendőrségre mentek, de a férfi szerint ott azt mondták, hogy csak később tehet bejelentést. A Facebookon próbált segítséget kérni, másnap valaki posztolt is egy fotót, ami a 9-es buszon készült: két férfi volt rajta, az egyik a táskáját és a kutyáját fogta, a másik a laptopját, ami még az eredeti dobozában volt. Ezután a VIII. kerületi rendőrkapitányságon végre meg tudták tenni a feljelentést.


Kesha, a nyolcéves yorkie előkerült, igaz, vissza kellett vásárolnia őt a férfinek. Egy nő a Keleti pályaudvarnál vette meg a kutyát tízezer forintért, és csak később tudta meg, hogy keresik az állatot, tőle vette meg a menekült férfi, aki azt mondta, a személyes holmiját, laptopját, adathordozóit is visszavásárolná.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Nyitókép: BRFK/YouTube

#Baleset-bűnügy#orosz-ukrán háború#zugló#lopás#menekült

Címlapról ajánljuk