Baleset-bűnügy

Egy dohányzó beteg okozta a tüzet a Szent Imre Kórházban, amelyben ő maga vesztette életét

rtl.hurtl.hu

2022. január 23. 17:30

A fiatal áldozat a detoxikáló helyiségben gyújtott rá. A sürgősségi osztály átmenetileg bezár.

A vasárnap reggeli tűzeset után átmenetileg nem fogad betegeket a XI. kerületi Szent Imre kórház sürgősségi osztálya -– közölte az intézmény este a Facebook-oldalán. Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy január 23-án reggel tűz ütött ki a kórház detoxikáló helyiségében. A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet. A tűz miatt 56 beteget menekítettek ki az épületből. A balesetnek egy halálos áldozata volt, egy fiatal nő, akinek súlyos égési sérülései okozták a halálát.

A kórház közleménye szerint az előzetes vizsgálatok alapján a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban történt tüzet, amelyben a beteg életét vesztette.

Azt is írták, a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe vitték át a mentők.

A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad betegeket. Az intézmény más osztályai nem érintettek.

Nyitókép: Tűzoltók és mentősök a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#szent imre kórház#tűz#dohányzás

Címlapról ajánljuk