Baleset-bűnügy

Tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

rtl.hurtl.hu

2022. január 23. 7:18

Egy detoxikáló helyiségben csaptak fel a lángok, egy fiatal nő az áldozat.

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a XI. kerületi kórházhoz, ahol megkezdték az oltást és az életmentést – írták.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. 

A szervezet későbbi közleményéből kiderült: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel érkeztek a helyszínre. A tűz mintegy ötven négyzetméteren égett a földszinti helyiségben, de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet. 

A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. 

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt.

Ezt később az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősített. Győrfi Pál közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

A szóvivő információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

 

Nyitókép:Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#tűz#tűzoltó#kórház#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk