Baleset-bűnügy

Egymás után nyomta el az égő cigarettákat zárkatársa tenyerében

rtl.hurtl.hu

2022. január 19. 8:34

Terrorizálta és megöléssel fenyegette zárkatársát egy férfi, ha nem utal testvérének 150 ezer forintot.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy zárkatársát zsaroló férfi ellen – írja az ügyészég.

A vádirat szerint a Nagyfán börtönben lévő férfi tavaly májusban azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem utaltat el a testvérének 150 ezer forintot, akkor megöli őt és családját is bántani fogja. A sértett annyira megijedt a fenyegetéstől, hogy telefonon többször ügyvédje segítségét kérte a pénz átutalásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

A vádlott a sértett tenyerében egymás után többször égő cigarettát nyomott el, aki emiatt másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A megfélemlített sértettől azt is követelte, hogy adja neki oda a börtön boltjában vásárolt dolgait. A megszerzett dohányt a vádlott egy másik zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig elfogyasztotta. A folyamatos terrorizálás miatt végül áthelyezték egy másik zárkába.

A járási ügyészség a férfit minősített zsarolás bűntettének kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével valamint kifosztás bűntettével vádolja. Az elítélése esetén különös többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Illusztráció – Fogvatartottak ruháját vizsgálja át egy őr a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben Pálhalmán 2013. szeptember 17-én – Fotó: MTI / Cseke Csilla.

#Baleset-bűnügy#börtön#zsarolás#terror#ügyészség

Címlapról ajánljuk