Baleset-bűnügy

Nem az anya, hanem annak barátnője ellen emeltek vádat L.L. Junior elgázolt kisfiának ügyében

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 14. 10:54

Nem az anya kezét fogta a gyerek, így nem az ő felelőssége volt, hogy ne lépjen le az úttestről.

Nem édesanyja felügyelete alatt volt L.L. Junior három éves kisfia, amikor halálra gázolták 2019. augusztus 31-én. A rendőrség az iratokat még úgy adta át, hogy az anya ellen javasoltak vádemelést, ám az ügyészség máshogy döntött, szúrta ki a Telex.

A közlemény szerint anya és fia egy nagyobb társasággal tartott a végzetes napon egy zuglói gyerekrendezvényre. Szerintük az áldozat nem édesanyja, hanem annak barátnője szoros felügyelete mellett közlekedett, amikor utcára szaladt.

A tragédia a Vezér utca és a Füredi utca sarkán történt: a zebránál megállt a társaság egy része, köztük a kisfiú is. Jobbra tőle állt anyja barátnője, az ő jobbján pedig anyja. Idősebb testvére még a piros lámpa előtt áttért a túloldalra. A kisfiú utána indult, de anyja barátnője visszahúzta, és rászólt a piros lámpa miatt. Ám a gyerek ismét kiszaladt az úttestre.

Ekkor ütötte el egy szabályosan, a sebességhatárt betartva közlekedő autós. A fiú a helyszínen meghalt. A vád szerint azért, mert anyja barátnője nem járt el kellő gondossággal, nem megfelelően fogta a kezét, és nem akadályozta meg, hogy az útra lépjen. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért rá.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#ll junior#baleset#gázolás#halál#vádemelés#anya#barátnő

Címlapról ajánljuk