A Konyhafőnök

Orsi zöldség textúrái

rtl.hurtl.hu

2018. április 4. 21:10

A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!


Brokkoli püré

Citromos-sós vízben puhára főzzük a brokkolit, majd vajjal, kis tejszínnel teljesen homogenizáljuk, ezt követően szerecsendióval, sóval, fehérborssal és citrommal ízesítjük.
 

Brokkoli hurka

A brokkolit nyersen aprítógépben morzsává őrüljük és hagymával, fokhagymával, sóval, borssal serpenyőben, olajon megpirítjuk. A végén adunk hozzá egy kis fűszerpaprikát. A véreshurka megtisztított bőrébe töltjük a tölteléket, serpenyőben megsütjük.
 

Macaron

A véreshurka korongot fokhagymás olajon lesütjük, hagyjuk kihűlni, majd betöltjük a brokkoli pürével.
 

Fahéjas brokkoli fagyi

Kutterben jeget aprítunk, és a citromos vízben főtt brokkolit krémesítjük, a végén fahéjat adunk hozzá.

#A Konyhafőnök#recept#2. feladat#zöldség#textúra

Címlapról ajánljuk