Orsi zöldség textúrái
2018. április 4. 21:10
A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!
Brokkoli püré
Citromos-sós vízben puhára főzzük a brokkolit, majd vajjal, kis tejszínnel teljesen homogenizáljuk, ezt követően szerecsendióval, sóval, fehérborssal és citrommal ízesítjük.
Brokkoli hurka
A brokkolit nyersen aprítógépben morzsává őrüljük és hagymával, fokhagymával, sóval, borssal serpenyőben, olajon megpirítjuk. A végén adunk hozzá egy kis fűszerpaprikát. A véreshurka megtisztított bőrébe töltjük a tölteléket, serpenyőben megsütjük.
Macaron
A véreshurka korongot fokhagymás olajon lesütjük, hagyjuk kihűlni, majd betöltjük a brokkoli pürével.
Fahéjas brokkoli fagyi
Kutterben jeget aprítunk, és a citromos vízben főtt brokkolit krémesítjük, a végén fahéjat adunk hozzá.