Flóra zöldség textúrái
2018. április 4. 21:10
A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!
Zeller textúrák véres hurka variációkkal
A gumót megtisztítjuk és felaprítjuk egyenlő darabokra. Feltesszük főzni tej, tejszín és egy kis víz keverékében. Sóval ízesítjük a főzés közben.
A véres hurkát kibontjuk, és egy részét szilikonos sütőpapírra morzsoljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon ropogósra pirítjuk. A véres hurka másik felét bekeverjük snidlinggel, rozmaringgal, fehérborssal, 1 tojással és pankó morzsával. Picit félretesszük pihenni.
A megfőtt zellert leszűrjük és a főzővizet megtartjuk. A zellert egy kis főzővízzel és vajjal krémesre turmixoljuk. Ízesítjük szerecsendióval és fahéjjal.
A főzővíz egy részét lapzselatinnal elkeverjük, formába öntjük és kifagyasztjuk. A főzővíz másik felét lefagyasztjuk és sorbet-et készítünk belőle.
Zellerből vékony karikákat vágunk és olajban kisütjük mint egy chipset.
A fasirtból pici golyókat formázunk, pankó morzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.
A megpiritott crumble-t mozsárban porózusra törjük.
A muffinformában megdermedt panna cotta zselét óvatosan kivesszük.