A Konyhafőnök

Brigi zöldség textúrái

rtl.hurtl.hu

2018. április 4. 21:10

A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!


Céklavarriációk zöldfűszeres kéregben sült mangalica szűzzel
 

Alapanyagok: céklák, snidling, rozmaring, xantán, agar agar, pankómorzsa, ricotta, kömény, gyömbér, lime, citrom, fehérborecet, olívaolaj, cukor, balzsamecet
 

A céklapüréhez hagymát dinsztelünk, rozmaringgal és fokhagymával, majd felöntötjük vízzel és hagyjuk főzni. A céklazseléhez összeturmixoljuk a céklát gyömbérrel és lime lével és leszűrjük a levét, felforraljuk balzsamecettel és beletesszük az agar-agarat és lehűtjük.

A céklachipset szárítóban szárítjuk ki. Az egyforma kis kockákra vágott céklát vákumzacskóban főzzük rozmaringgal és olívaolajjal. Készítünk hozzá egy marinádot, amibe fehérborecetet, cukrot, sót és olívaolajat teszünk és hagyjuk állni benne.

A szűzet kérgezzük és 180 fokos sütőbe tesszük. Mielőtt betesszük, rozmaringos, snidlinges pankómorzsában forgatjuk át.

A ricottás céklahabhoz összekeverjük a maradék levet, köménnyel fűszerezzük és citromlevet csavarunk bele, majd szifonba tesszük.

#A Konyhafőnök#2. feladat#recept#zöldség#textúra

Címlapról ajánljuk