Brigi zöldség textúrái
2018. április 4. 21:10
A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!
Céklavarriációk zöldfűszeres kéregben sült mangalica szűzzel
Alapanyagok: céklák, snidling, rozmaring, xantán, agar agar, pankómorzsa, ricotta, kömény, gyömbér, lime, citrom, fehérborecet, olívaolaj, cukor, balzsamecet
A céklapüréhez hagymát dinsztelünk, rozmaringgal és fokhagymával, majd felöntötjük vízzel és hagyjuk főzni. A céklazseléhez összeturmixoljuk a céklát gyömbérrel és lime lével és leszűrjük a levét, felforraljuk balzsamecettel és beletesszük az agar-agarat és lehűtjük.
A céklachipset szárítóban szárítjuk ki. Az egyforma kis kockákra vágott céklát vákumzacskóban főzzük rozmaringgal és olívaolajjal. Készítünk hozzá egy marinádot, amibe fehérborecetet, cukrot, sót és olívaolajat teszünk és hagyjuk állni benne.
A szűzet kérgezzük és 180 fokos sütőbe tesszük. Mielőtt betesszük, rozmaringos, snidlinges pankómorzsában forgatjuk át.
A ricottás céklahabhoz összekeverjük a maradék levet, köménnyel fűszerezzük és citromlevet csavarunk bele, majd szifonba tesszük.