András zöldség textúrái
2018. április 4. 21:10
A második feladatban a versenyzőknek egyféle zöldségből kellett a legtöbbet kihozniuk: különböző textúrákban kellett megmutatniuk az ételükben. Persze előtte a Séf is adott egy kis inspirációt. Kíváncsi vagy a kóstolásra? Nézd meg itt!
Az articsókát megtisztítjuk és leszedjük a leveleit. A szívet feldaraboljuk, tejben és tejszínben megfőzzük. Ha megpuhult, lepürésítjük, ízlés szerint sózzuk. A püré egy részébe kevés lisztet teszünk és sütőben ropogósra sütjük.
A maradek articsóka szívet vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük. A ropogósra sült pürét mozsárban porrá öröljük. A sertés szüzet sózzuk, borsozzuk, forró olajban kérgesítjük és sütőben készre sütjük, majd pihentetjük.
A tálaláskor a pürét a tányérra helyezzük, rá rakjuk az articsóka chipset, valamint a "homokot", végül a sertés szüzet.