A Konyhafőnök

Szőlő variációk libákkal, krémes fehérrépa pürével

rtl.hurtl.hu

2016. október 18. 20:20

László sikert aratott a fűszeres roládjával, hiszen a zsűri szerint nagyon jól készítette el őket, azonban a tányér minden elemére oda kellett volna figyelnie. Egy-két apróságról megfeledkezett.


Alapanyagok:

liba, alma, friss kakukkfű, só, bors, fehérrépa, cukor, mascarpone, barnacukor, lilahagyma, fehérbor, szőlő
 

Recept:

A libamellet forró serpenyőben lepirítjuk, 180 fokon, 15 percig sütjük, majd pihentetjük. A libacombot ledaráljuk, az almát kockákra vágjuk, friss kakukkfüvet, sót, borsot, összekeverjük, majd roládokat formázunk belőle és pihentetjük. 

A fehérrépát feltesszük cukros vízben főzni, az almát lepirítjuk, vajjal áttörjük, majd mascarponéval összekeverjük. Reteklevelet megfőzzük, tejszínnel pürésítjük. Barnacukrot karamellizáljuk, lilahagymát és fehérbort teszünk hozzá, ezt felfőzzük, majd szőlőt teszünk bele. A végén kimagozzuk és pürével betöltötjük. A roládokat elővesszük és megpirítjuk.
 

 
#A Konyhafőnök#reider lászló#liba#szőlő#recept#1. feladat

Címlapról ajánljuk