Szőlő variációk libákkal, krémes fehérrépa pürével
2016. október 18. 20:20
László sikert aratott a fűszeres roládjával, hiszen a zsűri szerint nagyon jól készítette el őket, azonban a tányér minden elemére oda kellett volna figyelnie. Egy-két apróságról megfeledkezett.
Alapanyagok:
liba, alma, friss kakukkfű, só, bors, fehérrépa, cukor, mascarpone, barnacukor, lilahagyma, fehérbor, szőlő
Recept:
A libamellet forró serpenyőben lepirítjuk, 180 fokon, 15 percig sütjük, majd pihentetjük. A libacombot ledaráljuk, az almát kockákra vágjuk, friss kakukkfüvet, sót, borsot, összekeverjük, majd roládokat formázunk belőle és pihentetjük.
A fehérrépát feltesszük cukros vízben főzni, az almát lepirítjuk, vajjal áttörjük, majd mascarponéval összekeverjük. Reteklevelet megfőzzük, tejszínnel pürésítjük. Barnacukrot karamellizáljuk, lilahagymát és fehérbort teszünk hozzá, ezt felfőzzük, majd szőlőt teszünk bele. A végén kimagozzuk és pürével betöltötjük. A roládokat elővesszük és megpirítjuk.