A Konyhafőnök

Gönczi Attila Imre és Kiss Kálmán receptjei

rtl.hurtl.hu

2014. október 1. 21:05

Hozzávalók:
burgonya
hagyma
olaj
vaj

bors
cukor
zsálya
tejszín
parmezán
fokhagyma
pirospaprika
réteslap
kolbász
penne tészta
zöldfűszerek

Elkészítés:
Leves: cukrot karamellizálnak, ráteszik a felvágott vörös hagymát amit megfonnyasztatnak, majd kis vízzel felengednek. Apróra vágott burgonyát tesznek bele, sóval és borssal ízesítik, valamint finomra vágott zsályát tesznek bele. Ha megfőtt pürésítik, pici tejszínnel felhúzzák.
Rétes: pirospaprikát és fokhagymát oliván megpirítanak, és egy pörkölt alapot képeznek. Apró kockákra vágott burgonyát tesznek rá, pici vízzel hígítják és készre főzik. Amikor elkészült lehűtik. Ezalatt a réteslapot olvasztott vajjal lekenik, kolbászt lehéjazzák, kicsi kockákra vágják és serpenyőben lesütik. A  megpirult kolbászokat hozzáadják a burgonyához, és a réteslapba töltik, majd feltekerik és a sütőben megsütik.
Tészta: sós vizet feltesznek forrni, majd a pennét beleteszik, mikor már lobog a víz. Készítenek egy zöldfűszeres pesztót, megfőtt apróra vágott burgonyával turmixgépben pürésítik és ízesítik. Egy lábosban a püréhez tesznek még hozzá tejszínt, apróra vágott hagymát, amit beforralnak és hozzákeverik a tésztát, hogy az ízek átjárják egymást, majd reszelt parmezánnal tálalják.


 
#A Konyhafőnök#rétes#pasta#krumpli#recept

Címlapról ajánljuk