1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Zöld csapat második feladata
2014. szeptember 22. 21:05
Hozzávalók:
répa
hagyma
vaj
olaj
vörösbor
vörösborecet
kardamom
bárányborda
Elkészítés:
A répa egy részét a hagymával együtt megfőztük, majd pürésítettük. A répa másik részét 4 x 4 mm-s kockákra vágtuk, blansíroztuk és meleg vajon átforgattuk. A vörösbor és vörösborecetet, kardamommal elkezdtük forralni, míg redukció nem lesz belőle, a bárány nyesedékeiből jus-t készítettünk, melyet a redukcióba kevertünk, és a megfelelő állag eléréséig hevítettük. A bárányt serpenyőben körbepirítottuk, ezzel kérget adtunk a húsnak, majd 170 c- on sütőbe raktuk. Miután megsült, 3 percig pihentettük. Bordánként felszeleteltük és tálaltuk, mellé a pürét és a répa kockákat.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem