A Konyhafőnök VIP

Nézd meg a versenyzők paprikás ételeit!

rtl.hurtl.hu

2017. november 16. 19:50

Az első feladatban a világ legerősebb paprikái közül válogathattak a hírességek, és ezekből kellett egy húsos főételt készíteniük. Hogy a zsűri mennyire bírta a pikáns ízeket? Nézd meg a kóstolást!


Simon töltött paprikát készített vörösboros, habanero paprikás, sertéshúsos töltetékkel, parmezán ropogóssal a tetején. Mellé három különböző színű paprikapürét tálalt. A tányér aljára pedig ék alakban helyezett el két paprikás palacsinta lepényt, aminek a sütésével főzés közben meggyűlt a baja.
 

 


Ági többszínű cseresznye paprikát és habanerót választott a pultról, amiket aztán háromféle különböző töltelékkel töltött meg. A középsőbe quinoás-aszaltszilvásat rakott, a másik kettőt pedig galambhúsos-krémsajtos és paprikás-quinoás verzióval sütötte ki. A három paprikát egy hegyes erős paprikából készült, marinált szalagon tálalta, mellé pedig egy sárga kaliforniai paprikás mártást készített.
 

 


Ákos alufólia bagyuba csomagolva sütötte meg a báránygerincet, curry-s, hagymás ízesítéssel. A trinidad skorpió chilit – aminek az erejétől annyira rettegett – külön alufóliába csomagolva tette a batyuba, hogy csak a gőze járja át a húst, és az étel ne érintkezhessen közvetlenül a világ egyik legerősebb paprikájának húsával. Mellé kétszínű pürét főzött – sárga és piros kaliforniai paprikából –, köré pedig kör alakban húzott egy jalapenós karalábé mártást. Sütött még hozzá egy cukkinis padlizsántornyot is, amit csípős habanero olajjal locsolt meg.
 

 


Márk paprikás quinoát készített füstölt angolna gyűrűben, moléval, azaz egy különleges mexikói csokis mártással. Tálalt mellé egy mexikói töltött tésztát, empanadát is, amit füstölt angolnával és apróra vágott paprikával töltött meg. A két legcsípősebb paprikából – a nagából és a habaneróból – pedig egy paprika olajat készített.
 

 


Zsolt többféle csípős paprikát is választott a pultról, mert szerette volna bebizonyítani a zsűrinek, hogy az erős paprikából is lehet ízletes, de azért pikáns főételt készíteni. Csokoládé habaneróval fűszerezett egy halsteaket, a mártáshoz pedig egy sárga cukkinit párosított össze egy sárga habaneróval és egy kis sáfránnyal színesítette. Készített egy házi raviolit, házi ricottával, amit szerecsendióval, jalapenóval és lime héjjal ízesített. Poénként, egy sült red savinából készített pürét tett a hal tetejére.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#paprika#erős#chili#pikáns

Címlapról ajánljuk