A Konyhafőnök VIP

Danics Dóra bundás tofuja, zöldséges lasagnéval

rtl.hurtl.hu

2017. március 27. 20:25

Dóra első értékelése meredeken indult, hiszen eltakart szemekkel mert csak a zsűri elé lépni. Rozináék nem is értették, hogy miért, hiszen az ízek rendben voltak, egyedül a tészta állagával volt gond.


Alapanyagok:

padlizsán, bébi spenót, fetasajt, répa, vöröshagyma, cukkini, tej, liszt, szerecsendió, tojás, szójaszósz, chilipor, tofu (natúr), sörélesztő pehely, trappista sajt, fokhagyma


Elkészítés:

A tésztát összegyúrom és vékony lapokra nyújtom. Kevés olajjal és sóval megkenem a felkarikázott padlizsánt, mindkét oldalát, 10 percig puhítom 150 fokon. 

A spenótot a fokhagymával megdinsztelem és félreteszem. A répát és a cukkinit egy serpenyőben jól összesütöm, majd hozzáadom a paradicsomot. Hagyom, hogy levet eresszen. Kevés szójaszósszal, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezem.
 

 


Egy közepes tepsibe, rétegenként beleteszem a tölteléket. A padlizsánhoz egy kis mozzarellát darabolok, a spenótos töltelékhez pedig feta sajtot morzsolok. 200 fokon 20-25 percig sütöm, amíg a tészta megpuhul. Közben sörélesztő pelyhet, összekeverek sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, és egy kis chilivel.

A tofut (ne selyemtofu legyen, mert azt nem lehet jól szeletelni), feldarabolom, nagyobb kockákra vagy hasábokra. Felvert tojásba mártom, majd bepanírozom a sörélesztő pehellyel. Néhány csepp olajon pár perc alatt pirosra sütöm. A hasábok közé teszem a feldarabolt okrát.

#A Konyhafőnök VIP#danics dóra#recept#1. feladat#lasagne

Címlapról ajánljuk