Hanna és Áron piros főétele és desszertje
2017. szeptember 27. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket
Elkészítés:
A zöldségtortához a kaliforniai paprikát és pár darab almát feldarabolunk, és meggrillezzük egy serpenyőben. Tálalógyűrűbe felsorakoztatjuk őket, majd a sütőbe tesszük grill fokozatra és tovább sütjük. A mártáshoz a hagymát megpároljuk és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal. Hozzáadunk vizet és forraljuk. Hagyjuk, hogy elforrjon a leve, lepürésítjük és adunk hozzá vajat és tejszínt is.
A húshoz a csirkemellet betesszük egy serpenyőbe, megsózzuk és megborsozzuk, megsütjük mindkét oldalát, kivesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe a kimagozott szőlőket is megsütjük. Tálalunk.
A desszerthez elkészítjük a palacsinta tésztát, majd kisütjük őket. Az epret leturmixoljuk és átpasszírozzuk, a krémet habszifonba töltjük. A szedret leturmixoljuk és átpasszírozzuk, mascarponét adunk hozzá és újra átpasszírozzuk. A palacsintákat megtöltjük a szedres krémmel, majd a kész megtöltött palacsinták tetejét epres krémmel díszítjük.