Anna és Bence piros előétele és főétele
2017. szeptember 27. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a sárgáktól, nézd meg a receptjüket
Elkészítés:
Az előételhez a gránátalmából a magokat kiszedjük, a ribizlit a száráról leszedjük és egybe megmossuk őket. Öntünk rá egy kis szójaszószt, reszelünk rá egy kis gyömbért, csillagánizst és mentát, majd betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Karamellt készítünk, és azzal díszítjük.
A főételhez a karajt korongokra vágjuk és sütőpapírra helyezzük, majd tepsiben betesszük a sütőbe, de előtte meglocsoljuk egy kevés olajjal, rávágunk egy kevés rozmaringot, egy szálat mellé is helyezünk, rakunk rá még hámozott paradicsomot és hámozott almát is, majd összesütjük aranybarnára. A kalifornaiai paprikákat is betesszük a sütőbe és egy kicsit megfonnyasztjuk, ezután serpenyőben a héját feketére sütjük, meghámozzuk és készen is vagyunk a körettel. Tálalunk.