Anita és Zalu piros főétele és desszertje
2017. szeptember 27. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kékektől, nézd meg a receptjüket
Bundázott hús, padlizsános paradicsomos sajtos szendviccsel és bazsalikomos paradicsommártással, kakukkfüves pirított paprikával & Créme brulée
Elkészítés:
A főételhez a húst alap panírban kisütjük, a padlizsánt felkarikázzuk, megsózzuk, hogy kiengedjen a leve, majd paradicsom karikákat teszünk rá, megszórjuk sajttal és ezt sütőbe tesszük 180 fokra kb 10 percre. Blansírozzuk a paradicsomokat, majd bazsalikommal összeturmixoljuk, ezzel készen is van a mártásunk. A paprikákat felszeleteljük, ezeket olívaolajon kakukkfűvel megpirítjuk.
A créme bruléehez felforraljuk a főzőtejszínt, ha felforrt, hozzáadunk tojássárgáját és pürésített epret. Ezt alacsony lángon, míg szép krémes nem lesz, forraljuk, majd fagyasztóba tesszük. A piros bogyós gyümölcsöket serpenyőbe tesszük, nem túl sok cukorral, ezt addig keverjük, míg karamellizált gyümölcsöket nem kapunk. Elővesszük a fagyasztóból a krémet, cukrot teszünk a tetejére és zsebsárkánnyal megkaramellizájuk azt, díszítjük mentával és a piros gyümölcsökkel.