Anita rozmaringos szűzérméje
2017. szeptember 25. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz Anitától, nézd meg a receptjét.
Alapanyagok:
szójaszósz, fehérrépa, bazsalikom, alma, paradicsom, fenyőmag, zeller, petrezselyem, szűz
Elkészítés:
Forró, lobogó vízben megfőzzük a répát, miután megpucoltuk és kockákra összevágtuk. Ha puhára főtt leturmixoljuk, hideg vajjal, sóval, fehérborssal pürésítjük.
A húst egy petrezselymes olajos, sós, borsos pácban megforgatjuk, majd forróserpenyőben kérget sütünk rá. Utána betesszük 10 percre a sütőbe, majd pihentetjük.
A pestóhoz ricottát és fenyőmagot, bazsalikomot összekeverünk és összezúzzuk. A kapott pecsenyelét redukáljuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá. Az almákat juliennere vágjuk, kiskanállal kifordítottuk, majd tálalunk.