A sárga csapat vajbabos kagylója pakchoi-al és algába forgatott garnélával
2017. szeptember 22. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a sárgáktól, nézd meg a receptjüket.
Elkészítés:
A garnélákat megpucoljuk és a húsukat algába tekerjük. Ezután ezeket megsózzuk, fokhagymát és borsot adunk hozzá és forró olajban kisütjük.
Méretre vágjuk a vajbabokat, majd olajon sóval, borssal és fokhagymával megpirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
A burgonyákat meghámozzuk, háromszög alakokat formázunk belőle, forró vízben puhára főzzük, leszűrjük és forró olajban megpirítjuk, só és petrezselyem hozzáadásával.
A pakchoi külső leveleit leszedjük, torzsáját félretesszük, a többi részét blansírozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk.
Egy másik edényben fokhagymát aprítunk és vöröshagymát, olajon megpirítjuk, ebbe beledobáljuk a fekete kagylókat, majd megöntözzük fehérborral. Ezt lefedjük és 10 percig főzzük, majd vajat és még egy kis bort adunk hozzá. Tálalunk.