A zöld csapat májas rozmaringnyársa
2017. szeptember 21. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket.
Elkészítés:
Félbevágjuk a kaliforniai paprikákat, kiszedjük a magokat, majd 230 fokos sütőbe tesszük, 15 percig sütjük. Serpenyőben a héját feketeére pirítjuk, majd fóliával fedett tálba tesszük, 5-10 perc után leszedjük róluk a fekete héjat.
A sajtszószhoz kevés tejszín alatt felolvasztjuk pálpusztai sajtot, kevergetés közben kis rozmaringot szórunk bele.
A tojássalátához a savanyított tojást apróra vágjuk, beletesszük egy tálba, és lereszelt cukkinit adunk hozzá. Egy másik tálba 3 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál lime levet összekeverünk, majd sót, borsot és egy egész gerezd fokhagymát adunk hozzá. Ezután összekeverjük a 2 tálat. A nyárshoz a májat felkockázzuk, a padlizsánt is 2x2-re vágjuk, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajon megsütjük, majd rozmaringszárra fűzzük fel őket.