A Konyhafőnök Junior

A zöld csapat kukoricás desszertje

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 21. 22:30

Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket.


Elkészítés:

6 tojást különválasztunk a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét egy kanál cukorral és egy csipet sóval habosra verjük. A sárgájához 5 kanál cukrot teszünk, majd ezt is fehéredésig keverjük. A sárgájához adunk 1 kanállal a fehérjéből és 6 kanál lisztet. Csomómentesre keverjük, óvatosan hozzátesszük a sárgáját, a fehérjéhez kis adagokban fokozatosan, majd elkeverjük az egyveleget. 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 25-30 percre.

A kukoricakrémhez 6 cső főtt kukoricáról levágjuk egy késsel a kukoricaszemeket, majd 5 kis kocka vajjal és 1 doboz mascarponéval egy kicsit összeturmixoljuk. Egy kis vízben jeget olvasztunk és beledobunk 3-4 zselatinlapot. Felforralunk egy kevés tejszínt és hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott zselatinlapokat. Hozzáöntjük a kukoricához, a kukoricával együtt krémesre turmixoljuk. Jó sok cukrot adunk hozzá és ismét turmixoljuk.

Az áfonyaszószhoz egy edénybe vajat olvasztunk, hozzáadjuk az áfonyát, ezután összeturmixoljuk és 1,5 evőkanál cukorral elkeverjük. A készen kapott cukorgömböket áfonyamártással töltjük meg, a piskótát félbevágjuk és tálalógyűrűvel jókora köröket vágunk belőle. A cornflakes morzsát tálalásnál rászórjuk.
 

#A Konyhafőnök Junior#RTLII#fördős zé#wossala rozina#sárközi ákos