Zöld csapat: Rozina gyerekkora
2017. szeptember 20. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre a középdöntő második feladatában: Rozina kedvenc alapanyagaiból kellett főételt készíteniük. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a zöldektől, nézd meg a receptjüket.
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézzük, aszalt szilvával megtöltjük, majd összemorzsolt mandula bundában kisütjük. Megsütjük a kolbászt, majd összeturmixoljuk. Brokkolit blansírozunk, majd fokhagymás zöldfűszeres pácba beleforgatjuk, 200 fokos sütőben sütőpapíron pirultra sütjük.
A gombát apró darabokra vágjuk, egy fej hagymát is, majd vajon rozmaringgal, kakukkfűvel és snidlinggel megpirítjuk. Egy karalábét megpucolunk, kis kockákra vágjuk és forró vízben kifőzzük. Serpenyőben olíván átpirítjuk, másikban darált mandulát pirítunk és ebbe beleforgatva a karalábét átpirítjuk.